NA24.no

- En million får ubegrenset overtid

Overtidsreglementet i den nye arbeidsmiljøloven vil unnta en million arbeidstakere fra begrensninger i overtid, advarer Akademikerne.

Det er forslaget fra de rødgrønne partiene om at «særlig uavhengige stillinger» automatisk skal være unntatt fra overtidsreglementet i arbeidsmiljøloven når den vedtas i Stortinget neste uke, som får Akademikerne og opposisjonen til å reagere kraftig.

- Dette rimer dårlig med de rødgrønnes retorikk om å hindre brutalisering i arbeidslivet, sier Åse gunhild Woie Duesund (KrF) i Stortingets arbeids- og sosialkomité.

I henhold til en undersøkelse fra fagforeningen vil et slik unntak kunne føre til at en million norske arbeidstakere ikke får lovbegrensning på antall timer overtid de kan jobbe, skriver Dagsavisen.

LO gir overfor Dagsavisen uttrykk for at de var kritiske til regjeringens forslag, men synes det er gjort forbedringer som gjør det kommende regelverket brukbart. Også LO vil imidlertid ha klarere lovformuleringer.

Det kan skje når den videre utredningen av hvordan loven skal praktiseres er ferdig. Ifølge Aps saksordfører Per Rune Henriksen vil forholdene ligeg til rette for slike presiseringer når den planlagte utredningen er gjennomført i løpet av neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere