*Nettavisen* Økonomi.

- En seier for forbrukerne

Høyre og Frp er fornøyde med Tines gigant-bot.

19.02.07 14:45

Tidligere i dag kom meldingen om at Konkurransetilsynet ga Tine en bot på 45 millioner kroner å ha misbrukt sin dominerende markedsmakt og for konkurransebegrensende samarbeid. Nå roser Høyre og Frp konkurransetilsynet.

NA24 - din næringslivsavis

- Bør svi skikkelig
– Dette viser at den nye Konkurranseloven som vi fikk vedtatt i forrige periode virker. Konsekvensene for store selskaper som misbruker dominerende stilling på bekostning av forbrukere og mindre aktører bør svi skikkelig. Jeg synes Konkurransetilsynet har tatt en modig beslutning, sier Konkurransepolitisk talsmann Torbjørn Hansen fra Høyre.

Høyre mener at regjeringen til nå har benyttet enhver anledning til å torpedere konkurranseforholdene i meierisektoren gjennom å trenere takseringen av Tine, overse faglige anbefalinger om tiltak for å skape likeverdige konkurransevilkår samt at de har avvist omstillingsmidler for Q-meieriene.

- De tette båndene mellom Bondelaget, landbrukssamvirkene og regjeringen er en allianse som norske forbrukere bør merke seg, sier Hansen som mener avgjørelsen er en seier for forbrukerne.

Må styrke konkurransen
Også Frp roser konkurransetilsynet.

- Det er bra at Konkurransetilsynet er aktivt og følger nøye opp konkurransesituasjonen det norske matvaremarkedet. Dette er en sektor med politisk detaljstyring og lite konkurranse som gir dårligere utvalg og høyere priser for forbrukeren, sier Frps landbrukspolitiske talsmann Hans Frode Asmyhr.

Asmyhr mener at konkurransesituasjonen i meierimarkedet må styrkes og da må Tines rolle som markedsregulator avskaffes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.