NA24.no

- En skam å tilby en kopp som er like dårlig og i tillegg forlange 100kr for plastdritten

KOPPENE: Til venstre er 2014-koppen til Statoil, til høyre er den nye koppen man kan kjøpe nå.
KOPPENE: Til venstre er 2014-koppen til Statoil, til høyre er den nye koppen man kan kjøpe nå. Foto: Statoil
Sist oppdatert:
Kundene raser mot Statoil.

(Nordlys): Tidligere mandag fortalte Nettavisen at Statoil kommer med en ny kopp, etter at Statoilkoppen 2014 fra januar ble slaktet av forbrukere.

To Facebook-grupper med over 7000 medlemmer hver manet til kamp mot plastkoppen, som ble kritisert for å knuse lett, ha dårlig håndtak og vanskelig lokk.

Statoil presenterte i dag det de omtaler som «tidenes beste kopp».

Den nye koppen vil koste 249 kroner med kaffeavtale. Dersom du bytter inn din halvt år gamle 2014-kopp, betaler du 149 kroner for koppen og kaffeavtale.

LES OGSÅ:Statoil erstatter skandalekoppen - Dette er tidendes beste

- Holder ikke på varmen

En av de som mener den nye koppen ikke holder mål, er Bjørn Atle Sørensen.

- Jeg sto og så på den på Statoil her tidligere, og for meg ser det ikke ut til å være store forskjellen fra den gamle. Utenpå ser den annerledes ut, men inni er det samme plasten. Det holder rett og slett ikke mål, de kunne i det minste latt folk bytte den forrige ut gratis, sier han til Nordlys.

- Det største problemet med 2014-koppen er at den ikke holder på varmen. Jeg sa på spøk at jeg har engangshansker som holder bedre på varmen enn koppen. De hadde en kopp som fungerte tidligere, men er tydeligvis ikke interessert i å ha fornøyde kunder. 149 kroner i mellomlegg for en ny kopp med noen kosmetiske forandringer er ikke bra nok.

Sørensen er bosatt i Østfold, men har utdannet seg ved Lofoten Maritime Fagskole og er nordfra.

- Her nede kan vi jo velge mellom 7/11, YX, Esso også videre. Men for en velfungerende kaffeavtale i Nord-Norge, er du nesten nødt til å kjøpe den dårlige koppen til Statoil. Man kan ikke engang bruke fjorårets kopp med nytt oblat, men er nødt til å bruke denne plastkoppen, sier Sørensen.

Flere reagerer

Flere lesere har reagert på at koppen koster såpass mye å få byttet til.

- Det var kjiipe greier. De kunne ha bytta den dårlige inn gratis når man har slitt med den et halvår! skriver ei i kommentarfeltet til Nordlys.no.

- Betale 100kr før at Statoil feile? Neitakk, bedre service, tilbud å ett snev av ydmykhet hos andre konkurenta:) skriver en i annen.

- Så skal altså forbrukeren betale ekstra fordi Statoil har laget dritt. Topp service enda en gang, skriver ei.

- Dere syter

Andre igjen mener det er helt på sin plass at Statoil tar betalt for den nye koppen.

- Kjempeflott av Statoil å innrømme feil og gi oss ny kopp førr en skarve hundrings. Dokker kjipinga som synes det e dyrt/drøyt av Statoil å forlange 100 lapp førr ny kopp sku fan mæ vært tvangsendt til verdens fattigste land et års tid, tenke pipa hadde fådd en anna lyd da! skriver en i kommentarfeltet på Facebook.

- Kosta 149,- om man levererte inn gammel kopp!:-) denna e av rustfritt stål, å holdt kaffen min varm i ca 1,5 time verd pengan! I tillegg så e lokket som et speil, perfekt for oss jente, skriver ei.

- Fy faen for en gjeng med stakkarslige mennesker dere er, Skulle trodd dere var direkte fattige. surver over og måtte ut med 100kr, når dere har greid å surva dere til en ny kopp. Ufattelig, skriver en annen.


Les flere saker fra Nordlys her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere