NA24.no

- En suksess fra dag én

Dette er noen av bloggene som utgjør magasinet Side2Foreldre. Fra venstre Eivor Evenrud, Peter Kihlman og Jona Runarsdottir.
Dette er noen av bloggene som utgjør magasinet Side2Foreldre. Fra venstre Eivor Evenrud, Peter Kihlman og Jona Runarsdottir.
Sist oppdatert:
Nettavisens foreldresatsning Side2 Foreldre vokser stadig

Høsten 2013 lanserte Nettavisen magasinet Side2 Foreldre, på samme tid som Side2 fikk nytt design. Nesten umiddelbart viste satsningen seg å være en suksess.

- Side2 Foreldre har vokst i rekordfart og har 360 000 unike besøkende i uken. Foreldresegmentet har lenge vært etterspurt av våre annonsører og mediebyråer. De er strålende fornøyde med utviklingen og seksjonen er mer eller mindre utsolgt for Q1. En suksess fra dag én, sier Sara Narvhus Oksdøl, markedsdirektør i Mediehuset Nettavisen.

Magasinet består av en blanding av redaksjonelle artikler og bloggrelatert innhold, levert av foreldrebloggerne som er tilknyttet magasinet. Bloggerne skriver om alt fra barnemat og barneklær til barnehagepolitikk og mobbing, temaer og problemstillinger som kan være aktuelle for foreldre i alle situasjoner.

Nettavisen baserer seg på en miks av ferske nyheter og friske meninger, og gjennom foreldresatsningen styrkes visjonen ytterligere.

- Foreldre har lenge vært en etterspurt seksjon fra våre lesere. Side2 har alltid skrevet foreldrestoff, men ikke hatt en egen foreldreseksjon. Det at vi valgte å lansere Foreldre som egen seksjon er ene og alene basert på at vi ønsker å gi dette området mye større fokus, sier Narvhus.

Bloggere som tar del i satsningen er blant annet Pappahjerte, Eivor Evenrud, Mammalivet, Sølje Bergman og Mammatilmichelle. Alle bloggere har egne bloggbokser i magasinet, som viser deres siste innlegg.

PETER KIHLMAN med sønnen. Kihlman driver bloggen Pappahjerte.

Nettavisens første pappablogg

- Foreldresatsningen til Nettavisen har gitt oss foreldrebloggere et etterlengtet løft og jeg er stolt av å være en del av denne satsingen, sier Peter Kihlman bak bloggen Pappahjerte til Nettavisen.

Pappahjerte er en av bloggerne som via foreldresatsningen har vært mye i vinden den siste tiden. Han er Nettavisens første pappablogger og da han ble far innså han at det var så altfor mye han ønsket å dele med verden til at han kunne holde det for seg selv.

- I tillegg tenkte jeg at det helt sikkert var mange andre som meg der ute, altså menn i sin beste alder som plutselig var blitt kastet ut i farsrollen. Å gå fra rotløs ungdom til far over natta, var en stor og brå overgang som snudde livet mitt på hodet, sier Kihlman.

Med bloggen ønkser han å nå ut til alle småbarnsforeldre som søker råd og underholdning i en travel småbarnshverdag.

- Jeg vil fortelle litt om hvordan jeg opplever livet som far, uten at bloggen skal være noen dagbok. Jeg ønsker at folk skal kjenne seg igjen i tekstene og like bloggen for sin underholdningsverdi og/eller nytte. Jeg drømmer vel at folk skal tipse venner og bekjente om ting de har funnet på bloggen, kanskje også prate om den i lunsjapusen eller over en kaffe latté med barselgruppa, sier Kihlman.

100 bloggere i stallen

Nettavisen vokser stadig og bloggsatsningen øker i takt med utviklingen.

- Cirka ett år etter oppkjøpet av blogg.no har vi knyttet til oss i overkant av 100 bloggere, fordelt på en håndfull seksjoner og segmenter. Vi har dermed økt vårt redaksjonelle mangfold og gitt en rekke uavhengige kommentatorer en stemme og en mulighet til å bli hørt. Vi har en rekke spennende bloggprodukter på trappene i nær fremtid, og det er veldig hyggelig at stadig flere profilerte og kunnskapsrike mennesker tar kontakt med oss og ønsker å bli en del av våre produkter. Vi møter også velvilje fra de fleste vi selv kontakter og spiller ball med rundt hvordan både de og våre lesere kan få maksimalt ut av et samarbeid, sier magasinsjef i Mediehuset Nettavisen, Gaute Tyssebotn.

- Nå i januar kårer vi også for første gang «Årets sterke mening» . Responsen på den viser at mange av våre lesere setter pris på de stemmene vi har formidlet i løpet av året som har gått. Så vi gleder oss til året som kommer, legger Tyssebotn til.

En oversikt over alle Nettavisens bidragsytere finner du her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere