NA24.no

- En viktig milepæl


Administrerende direktør i Agasti og Obligo, Jørgen Pleym Ulvness.
Administrerende direktør i Agasti og Obligo, Jørgen Pleym Ulvness. Foto: Morten Rakke/www.rakke.no (First Securities)
Agastis storavtale med Blackstone snart i havn.

Agastis avtale med investeringsselskapet Blackstone, hvor sistnevnte kjøper seg inn i Agastis virksomhet, forventes gjennomført i nær fremtid.

Etter avtalen, som ble annonsert i juli, kjøper Blackstone 34 prosent av Agastis operative virksomhet, for 250 millioner kroner.

Alle vilkår for transaksjonen er nå oppfylt eller frafalt, og transaksjonen er forventet å bli endelig gjennomført i nær fremtid, opplyser Agasti.

I tillegg skal Blackstone kjøpe eiendomsporteføljer forvaltet av Obligo for en samlet verdi av rundt 22 milliarder kroner.

Samtlige av disse eiendomsselskapene har avholdt generalforsamlinger, som godkjente transaksjonen.

- Samtlige transaksjoner i eiendomsporteføljene Blacktone la inn bud på er nå endelig vedtatt gjennomført, og dette representerer en viktig strategisk milepæl for Agasti ved at vi etablerer en institusjonell investorplattform, sier administrerende direktør i Agasti og Obligo, Jørgen Pleym Ulvness.

Summen på 250 millioner kroner, minus kostnader knyttet til avvikling av konsernets resterende virksomhet, blir utbetalt til aksjonærene i Agasti. Utbetalingen er ventet gjennomført innen utgangen av desember i år.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere