- Er sulten som faen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Idar Vollvik sitter fortsatt med en privatgjeld på flere 10-talls millioner kroner. Nå håper han på en ny formue i Thailand.

24.04.12 18:28

Idar Vollvik flyr igjen. Etter fire tøffe år, hvor han har vært på nippen å gå personlig konkurs en rekke ganger, ser livet mye lysere ut for den tidligere turboinvestoren.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Jeg er sulten som faen, sier Idar Vollvik til NA24.

På fredag kunne NA24 avsløre at det var investoren Fredrik Astrup med base i Singapore som har satset 22 millioner kroner på Idar Vollvik og hans satsning på mobil i Thailand.

ONSDAG KLOKKEN 14.00 STILLER IDAR VOLLVIK TIL NETTMØTE MED NA24 OG NETTAVISENS LESERE. SEND INN DINE SPØRSMÅL NÅ! DET GJØR DU NEDERST I ARTIKKELEN.

Selskapet til Ludo i Thailand heter Moj3G, men mot sluttbruker skal det het Ludo. Holdingselskapet, Ludo Group, eier 49 prosent. Resten er lokale investorer og ansatte.

- Det er her mitt fokus blir fremover. Det er den største enkeltstående forretningsmuligheten jeg har stått overfor i mitt liv, så langt, sa Vollvik til NA24.

- Større enn Chess

- Større enn Chess?

- Ja, helt klart.

- Hvor stort kan det bli?

- Vi kan få en god del millioner kunder. Der er kun fem selskaper som kan tilby 3G i Thailand nå, og vi er det eneste som er helt uavhengige. Netteieren vi har avtale med, har budsjetert med fire millioner 3G-brukere innen utgangen av 2013, da skal vi klare en million av disse.

- Det var galskap

Han sitter fortsatt med en privatgjeld på flere 10-talls millioner kroner, men han sitter på verdier for mye mer. Hus og aksjer i Ludo-konsernet utgjør brorparten av verdiene.

Idar Vollvik stilte opp for noen måneder siden til «Det Store Intervjuet» hos NA24. Da fortalte han blant annet om den tøffe tiden, da hele hans milliardformue ble spilt bort på verdens børser.

- Det var galskap, sa han.

Her følger et kort utdrag fra da Vollvik la alt på bordet overfor NA24s lesere:

- Hvordan er det mulig å tape så mye penger så raskt?

- Nei, si det. Det er i hvert fall mulig. Det er jo jeg et levende bevis på, sier Vollvik med et smil.

- Det var mine fantastiske egenskaper å skape disse pengene som på sett og vis ble min største fiende også. Det å være positiv, være aktiv, at alt er mulig.

- Jeg legger meg ikke med brukket rygg

Vollvik elsker utfordringer, men selv for ham kan det være grenser for hvor mye en kan tåle.

- Greit at man har hatt en periode eller to med litt motgang i livet, det tror jeg folk kan ha godt av. Men over så lang tid jeg har kjempet nå, det er ikke sunt, sier Vollvik til NA24.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Men han ser lyset i enden av tunnelen.

- Ingen gjør dette upåaktet, heller ikke meg. Jeg er veldig bevisst på å ikke legge meg med brukket rygg. Veldig bevisst på å omforme all motstand til positiv energi. Veldig bevisst på det.

Galskapen startet høsten 2005, da de første 100 millionene tikket inn på kontoen. Statoil, DNO, Frontline, Hydro ble alle hyppig kjøpt og solgt i et tempo som gjorde Vollvik til en av de største aktive private tradere i verden. Noensinne. Han ble til og med intervjuet på finanskanalen CNBC.

Kjøpte aksjer for milliarden på en kveld

De norske børsnoterte selskapene ble erstattet av amerikanske riggselskaper som Noble og Transocean. Aksjer for milliarder kunne kjøpes og selges på en kveld.

- Børsen ble en substitutt for spenninga jeg hadde opplevd i alle år som gründer. For det er jo spennende å bygge et firma. Som pensjonist mistet jeg den spenninga og da tilfredsstilte børsen den spenninga. Helt klart idioti.

Totalt blåste Idar Vollvik over en milliard kroner på sin aksjespekulasjon.

BIDRA MED DINE SPØRSMÅL OG KOMMENTARER NEDERST I DENNE SAKEN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag