NA24.no

- Erna er sleipere og glattere enn Jonas

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:

OLYMPEN (Nettavisen): På uteterrassen til Grønlands «hippe» sted Olympen - kjent som Lompa - inviterte Rødt til sin sommeroppsummering.

Jordbær og twist var ikke tilstrekkelig til å holde regndråpene unna, så «taket» måtte rulles ut før Rødt-leder Bjørnar Moxnes, flankert av sine to nestledere, kunne starte.

Han gikk rett til angrep på Høyre og leder Erna Solberg, som han anser som partiets viktigste motstander i valgkampen:

- Vi husker godt hvordan det gikk forrige gang Høyre styrte. De tok feriepengene fra de arbeidsløse, og brukte disse pengene fra dem som har aller minst til å finansiere skattelettelser til landets rikeste. Jeg tror nordmenn flest vil oppdage at «Jern-Erna» er tilbake den dagen Høyre eventuelt får regjeringsmakt, men da er det for sent, sa Moxnes.

- Sleipere og glattere enn Jonas
Moxnes beskrev Høyre som et «grunnleggende usympatisk parti» - og ga seg ikke med det:

- Erna er sleipere og glattere enn Jonas. Og det skal mye til, sa Moxnes.

Moxnes gikk stadig til angrep på Høyres motto: «Nye ideer og gode løsninger».

- Vi påstår at Høyres politikk er både gamle ideer og dårlige løsninger på alle de viktige samfunnsområdene, sa Rødt-lederen.

Han mente konsekvensene av en blå regjering vil være store.

- Jobben vår er å bidra til at vi klarer å stanse Høyre før valgdagen, og ikke bare sitte å være etterpåkloke og si: «hva var det vi sa». For det er en mager trøst, ikke bare for oss, men for alle som kommer til å merke konsekvensene av en mørkeblå regjerings politikk, sa Moxnes.

- Skal ringe oldemødre
Rødts mål er å få en stortingsplass for første gang siden forgjengeren Rød Valgallianse greide det samme for 20 år siden, i 1993.

- Rødt er med i kampen om 200.000 rødgrønne velgere som er skuffet over dagens regjering, sa han.

Han lovet dugnad for å få inn en representant i Oslo, altså han selv siden han er partiets 1.-kandidat i hovedstaden.

- Det blir altså en dugnad der våre medlemmer og sympatisører kommer til å sitte med telefonen siste uka før valget og ringe til venner, bekjente, tanter og oldemødre, og alt som kan krype og gå, i Oslo, sa Moxnes.

Dessuten skal de arrangere bussturer i villastrøkene på Oslos vestkant for å vise fram overfloden de rike lever i, og klasseforskjellene i Norge.

Noen av turens viktigte stoppepunkter, skal ifølge Rødt være husene til boligspekulanter som har tjent seg rike på utleieboliger.

- Det har vi ingen tro på
Men selv om Moxnes mente mange er skuffet over dagens regjering, advarte han altså sterkt mot det blå alternativet. Både Høyres planer for arbeidslivet og helsevesenet fikk gjennomgå under partiets sommertreff.

- At Erna Solberg og Jan Tore Sanner vil gjøre mer for å bremse veksten i lederlønningene enn Trond Giske Jens Stoltenberg, det har vi ingen tro på, sa Moxnes.

Han advarte blant annet Høyres ønske om å få ned helsekøene.

- De lover å fjerne helsekøene. Det de planlegger å gjøre er å ta penger fra de offentlige sykehusene, og bruke disse pengene på å finansiere etterspørseldrevne, kommersielle sykehus, slik som Aleris, sa Moxnes, og la til:

- Det vil bety at de pasientene som har høyest stykkpris vil havne enda lenger fram i køen, mens pasienter med kompliserte, sammensatte og dyre lidelser, som gir lav stykkpris, vil havne enda lenger bak, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere