NA24.no

- Et bittert tap

Netfonds fikk en smell da konkurrenten fikk lov til å være bank før dem.

Netfonds mistet 700 kunder før de fikk egen bankkonsesjon, men fjorårstallene er glimrende.

- Fjoråret har vært eksepsjonelt bra år for oss økonomisk. Vi sanker penger og venter på at det skal snu, sier administrerende direktør Rolf Dammann i Netfonds til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Et bittert tap til konkurrenten før selskapet fikk sin egen bankkonsesjon murrer i det skjulte.

- Et bittert tap
Netfonds fikk bankkonsesjon fra Kredittilsynet, og det har forbedret humøret til Rolf Dammann med tanke på fremtiden.

- Nordnet fikk bankkonsesjon før oss og hele 70 prosent av våre kunder dro til de, sier han og klarer ikke skjule bitterheten.

700 av 1000 kunder forduftet på kort tid men det skal han gjøre noe med. Netfonds fikk konsesjon i desember 2005, og Nordnet fikk sin konsesjon i 2002.

- Det var et bittert tap at så mange forlot oss, men vi vet jo hvem disse kundene er og de skal tilbake, sier han.

Banken har et marginkrav på 20 prosent i likvide aksjer, eller lett omsettelige aksjer. Det vil si at har du 100 kroner i egenkapital til kjøp av aksjer, så kan man investere 500 kroner i for eksempel Norsk Hydro. Man kan belåne aksjekjøp med en rente på syv prosent.

- Vi fikk endelig konsesjon for å drive bank etter å ha ventet på søknadsprosessen i over to år. Det har kostet, sier han.


Sterk avkastning
Netfonds Bank har lagt bak seg sitt første driftsår og leverer gode tall. Driftsresultatet endte på 57 millioner kroner. Til sammenligning hadde Spetalens Bank 2 et driftsresultat på kun to millioner kroner og Idar Volleviks Ya-bank hadde minus 31 millioner kroner.

- Det beste med det gode resultatet er at vi ligger bedre an hittil i år sammenlignet med i fjor, sier en meget munter Dammann som NA24 møter i 13. etasje i bygget hvor selskaper handler sine nettkunder for aksjehandel.

Selskapet har kun 13 ansatte og resultatet etter skatt endte på 46 millioner kroner.

- Avkastningen på egenkapitalen vært 60 prosent de seks første månedene, sier han, og øker fra fjorårets 53,6 prosent.

Ti års jubileum
Netfonds ble etablert i 1996 og var et av de første selskapene som startet med salg av aksjer på Internett.

- Den største utfordringen i starten var å ha null i egenkapital, sier han og legger til det på ti år har gått fra null til hundre millioner kroner i egenkapital.

Totalt har selskaper 25.000 kunder i databasen, og av disse er 9000 aktive.

- Vi har en kjerne av kunder på 700 kunder som benytter seg av bank og aksjehandel, sier han, og legger til at den gruppen er proffe aktører i aksjemarkedet.

Med bakgrunn fra Fred Olsen-systemet før han etablerte Netfonds har Dammann rundt fem prosent av alle aksjehandler på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere