*Nettavisen* Økonomi.

- Et pust i bakken

Børskommentar Asia, Asia, Nikkei Foto: FRANCK ROBICHON (Scanpix)

Asia-børsene faller videre.

19.01.10 09:12

For andre dag på rad er det nedgang for de toneangivende indeksene i Asia.

Spekulasjon om at den økonomiske gjeninnhentingen ikke skal være så bærekraftig som man har håpet og trodd på på bidrar til nedgang for finans - og teknologiaksjer.

Den sammenveide regionindeksen til Morgan Stanley for Asia - og Stillehavsregionen faller 0,5 prosent. Her bidro teknologiaksjer til den største nedgangen.

- Markedene har tatt seg et pust i bakken. I forventet inntjening fra selskapenenes kvartalstall er det nå prisen inn økonomisk gjeninnhenting. For at markedene skal kunne stige videre så må vi først se at resultatveksten kommer, sier forvalter Prasad Patkar hos Platypus Asset Management i Sydney til Bloomberg News.

Finansaksjer i fall
Også finansaksjene faller videre i dag. Fredag la den amerikanske storbanken JP Morgan frem et resultat som delvis skuffet investorene, og dette har satt sitt preg på asiatiske finansaksjer.

I Australia faller Commonwealth Bank of Australia, 2,4 prosent, mens Westpac Banking er ned 1,2 prosent. I Tokyo faller Mitsubishi UFJ Financial Group 2,4 prosent etter at Barclays Capital publliserte en rapport om at inntjeningen fra utlån hos japanske utlånere kan falle drastisk.

Nøkkeltall tirsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: -0,81%
Japans Nikkei 225: -0,83%
Hongkongs Hang Seng: + 0,93 %
Kinas CSI 300: + 0,19 %
Kinas Shangai Composite: + 0,30%
Taiwans Taiex: - 1,07 %
Sør-Koreas Kospi:- 0,09 %
Singapores Strait Times Index: + 0,09 %

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag