*Nettavisen* Økonomi.

- Et rotterace i Kanal 24

Radio-ansatte er oppgitte over sluttpakkene.

17.01.08 09:05

Mot slutten av januar skal nedbemanningen i Kanal 24 være gjennomført, men ansatte reagerer på måten ledelsen håndterer prosessen på.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Utsettelser
Etter det NA24 Propaganda forstår har rundt 15 ansatte i Kanal 24 valgt å ta frivillige sluttpakker i radiokanalen. Fristen for å akseptere dette gikk ut mandag i forrige uke. Halvparten av i overkant av 70 ansatte i kanalen må gå.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Kanal 24-sjef Jan Erik Pedersen, men legger til:

- Vi har fått en del tilbakemeldinger fra folk som ønsker å ikke være med videre.

I ettertid har enkelte fått utsettelser til onsdag denne uken om å ta stilling til om de vil ta pakkene, eller bli en del de styrte sluttpakkene. Etter det NA24 Propaganda får opplyst er teknisk avdeling i radiokanalen blant de overtallige som får styrte sluttpakker.

Også salgsavdelingen skal være blant dem som må gå når Kanal 24 flyttes fra TV 2 Gruppen til SBS Radio. Blant annet skal tre av radiokanalens selgere over til Mediehuset Nettavisen.

Les også: Ansetter Kanal 24-selgere

Korte frister
Flere av de ansatte NA24 Propaganda har vært i kontakt med reagerer også på at kanalen gir korte frister.

- De driver et rotterace mot de ansatte og det er mange som er fortvilte fordi de ikke får tid til å drøfte sluttpakkene med jurdiske rådgivere, sier en ansatt til NA24 Propaganda.

Dette bekrefter også andre ansatte overfor NA24 Propaganda. Men radiosjefen oppfatter det annerledes.

- Det er jeg ikke enig i. Per nå oppfatter jeg at vi har en god dialog med alle parter, og at vi alle er tjent med at vi blir fort ferdige. Det er definitivt ikke inntrykket jeg sitter med, sier Pedersen.

Han mener at dersom de ansatte er misfornøyde med fristene bør de kontakte ham.

Les også: En radioansatts bekjennelser

Må rapportere
Sluttpakkene i Kanal 24 skal være gjenstand for forhandlinger, men i utgangspunktet innebærer sluttpakkene tre måneders lønn i oppsigelsestiden. I tillegg har de ansatte mulighet til å få tre måneder med sluttvederlag delt opp månedsvis. Dersom de ansatte ønsker dette må de dokumentere at de er aktive jobbsøkere og melde seg ledig hos NAV for å motta penger. I tillegg må de ansatte da rapportere hver måned til TV 2 for å få lønn videre.

- Det har jeg ingen kommentar til, så lenge prosessen pågår, sier Pedersen.

Ambisjonene til Kanal 24 er å få på plass nedbemanningen innen utgangen av januar. Radiosjef Pedersen ønsker ikke å si nøyaktig hvilken dato som er formidlet til de ansatte.

- Men vi er garantert i havn innen slutten av januar, sier han.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag