NA24.no

- Et vendepunkt i industrien

Stjerneanalytiker Ole Slorer tror seismikksektoren er ved et vendepunkt.

- Vi liker Petroleum Geo Services (PGS), sier oljeserviceanalytiker Ole Slorer i meglerhuset Morgan Stanley til NA24.

I en fersk rapport fra Morgan Stanley i New York heter det at det fundamentale oljebildet er i bedring. Det kan gi muligheter i aksjemarkeder i det korte bildet. «Brenten» er opp 1,7 prosent og omsettes til 74,15 dollar fatet.


Velger PGS
Slorer skriver at meglerhuset fokuserer på vekstaksjer. Det dumper dermed aksjen fra undervannsentreprenøren Subsea 7. Inn i portefølje kommer seismikkselskapet Petroleum Geo Services (PGS). Det stiger 3,2 prosent på børsen fredag og omsettes til 44,65 kroner aksjen.

- Etterspørselen i seismikksektoren er ved et vendepunkt mens industrien er i full gang med å fjerne 25 prosent av kapasiteten. En fortjenestestory, sier Slorer.


Andre toppvalg
De andre toppvalgene det amerikanske meglerhuset har valgt er oljeselskapene Woodside, OGX, Talisman og Alliance Oil.

Woodside annonserer utvidelse av deres gassfelt Pluto 1, og samtidig er i kontakt med fem gassleverandører for denne utvidelsen som vil gi solide nyhetsstrømmer, skriver analytikeren, og initierer Pluto 3, 4 og 5?

OGX skal levere drillingresultater innen 90 dager fra deres dypvannsfelt BM-S-29. Talisman vil angivelig annonsere nyheter om funn i fjerde kvartal. Alliance Oil dobler produksjonen.

Tjener straks penger
Aksjene i oljeservicesektoren er ved en positiv inntjening per aksje. Meglerhuset tror konsensus har skutt over nedsiden, skriver Slorer.

- Våre estimater for de fem store I USA er at 17 prosent av selskapene er over konsensus for andre halvår og 22 prosent over konsensus for neste år. I Europa, topper vi med PGS, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere