*Nettavisen* Økonomi.

- Et vindunderlig 2007

Skagenfondenes Kristoffer Stensrud er ikke skremt av norsk børsuro.

11.01.07 15:57

Stensrud avholdt en presentasjon på Skagens eget seminar torsdag. Stensrud har bygget opp sitt rykte ved å plukke aksjer i vekstmarkeder i Det Fjerne Østen. Særlig sørkoreanske Samsung har vært en favorittaksje.

NA24 - din næringslivsavis

- 2007 blir et vindunderlig risikofritt år, sier en optimistisk Stensrud, som ikke bryr seg nevneverdig om den norske børsuroen. Det er på den internasjonale arenaen han opererer.

- Vi venter ingen større fall i aksjekursene i 2007, annet enn vanlige sesongavhengige kurssvingninger, sier han, og fortsetter:

- Reduksjonen i risikopremien for obligasjoner i de globale vekstmarkedene vil fortsatt la vente på seg. Aksjene i de områdene er fortsatt langt billigere, mener den legendariske forvalteren.

Aksjer undervurdert
Stensrud mener at aksjer fortsatt er undervurdert, blant annet er dette gjenspeilet at de attraktive selskapene i vekstlandene betaler mye utbytte og andre tilbakebetalinger til aksjonærene i form av tilbakekjøp av aksjer.

Han tror også at det globale renteklimaet vil være roligere i år i enn i fjor. Dette er bra for aksjer.

- Forventnigene til 2007 har vært lave og fallende. Dette er et typiske eksempler på at markedene har tatt sorgene på forskudd, sier Stensrud.

Forbruk er hett
Det neste «hotte» i vekstmarkedene er konsumentsiden, mener Skagen-forvalteren.

- 2007 vil handle om forbruk, tror Stensrud, som tror forbrukersektoren i vekstmarkeder vil ta seg kraftig opp i 2007. Råvaremarkedet vil bli hett igjen i 2008.

Venezuelas nasjonalisering og bråket i Thailand er de største risikofaktorene i de internasjonale markedene, mener Stensrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.