*Nettavisen* Økonomi.

- Euroen kommer til å falle sammen

ADVARER: Den greske finansministeren Yanis Varoufakis advarer mot å skyve Hellas ut av eurosonen. Foto: Scanpix

Den greske finansministeren advarer mot å tvinge landet til å forlate eurosonen.

08.02.15 19:18

Hvis det skjer, kommer andre til å følge etter og hele valutasamarbeidet falle fra hverandre, tror den nye greske finansministeren.

Hellas' venstreorienterte regjering forsøker å reforhandle avtalen om tilbakebetaling av gjeld til kreditorene og har begynt å endre innstrammingspolitikken den forrige regjeringen innførte.

Hellas' gjeldsproblemer må løses ved at innstrammingspolitikken avvises for hele eurosonen, understreker den greske finansministeren Yanis Varoufakis i et intervju med den italienske TV-kanalen RAI. Hellas har nå en gjeld på over 170 prosent av bruttonasjonalprodukt.

– Euroen er skjør, den er som et korthus. Hvis du fjerner det greske kortet, kommer de andre til å falle sammen, sier han.

Eurosonen risikerer å falle fra hverandre hvis den ikke innser det faktum at ikke bare Hellas, men også andre land ikke er i stand til å tilbakebetale sin gjeld under dagens betingelser, mener Varoufakis.

– Jeg vil advare alle som måtte tenke på å amputere Hellas fra Europa av strategiske årsaker, for det er veldig farlig. Hvem vil komme etter oss? Portugal? Hva vil skje hvis Italia finner ut at det blir umulig å fortsette å bære innstrammingspolitikkens tvangstrøye? spør han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.