NA24.no

Foto: Johannessen, Sara (Scanpix)

- Fabian er en fantastisk ordfører

Sist oppdatert:
Frp-topp mener det ikke er så viktig at Carl I. Hagen blir ordfører.

Ordførerduellen i Oslo mellom Høyres Fabian Stang (55) og Frps Carl I. Hagen (67) later ikke til å ha så sterkt fokus hos Oslo Frp knappe fire uker før valget.

Byråd Jøran Kallemyr er ikke så opptatt av hvem som trekker det lengste strået:

- Det viktigste er ikke hvem som blir ordfører, men hva slags politikk vi får gjennomslag for, sier Kallemyr til Nettavisen - og blinker ut følgende satsninger for Oslo:

  • Mer penger til eldreomsorg.
  • Bedre vedlikehold av veier og økt kollektivsatsning.
  • Opprettelsen av en integreringsetat.

- Ordfører kun symbolsk
- Å få gjennomslag for dette er mye viktigere enn hvem som blir ordfører. Han eller hun har primært en symbolsk rolle, uten særlig innflytelse på politikken. I så måte er byrådet mye viktigere. De bestemmer, sier Kallemyr.

Han roser både Hagen og Stang.

- Hagen er en fantastisk politiker, som vil mye for innbyggerne i Oslo. Han brenner for ting som kan gjøre hverdagen bedre for innbyggerne i Oslo, jeg ser hvor viktig eldreomsorgen er for ham, sier Kallemyr.

- Luksusproblem
Om «konkurrenten» Stang, sier Kallemyr:

- Fabian har vært en fantastisk ordfører. Han har vært utrolig flink til å representere Oslo på en bra og positiv måte.

Kallemyr påpeker at de har ulike egenskaper, men at han ikke har noe i mot at Stang fortsatt blir å se med ordførerkjedet:

- Nei, som sagt. Det viktige er å få gjennomslag for politikken. Derfor håper jeg på solid oppslutning i Oslo! Når det gjelder kandidater, står vi overfor et luksusproblem, sier Kallemyr.

Utspillet er mer moderat enn partikollega Christian Tybring-Gjedde, som i slutten av juni krevde at nettopp Hagen blir ordfører.

- Hagen er misforstått
Det har de siste dagene stormet vilt rundt Hagens utspill om bruk av politiressurser, og om han står fast ved gamle uttalelser om at de fleste terrorister er muslimer.

- Jeg tror ham på at han har blitt misforstått. Jeg er sikker på at han hadde de beste intensjoner da han kom med sitt utspill om ressursbruk på etterforskningen, sier Kallemyr.

Det var lørdag at Hagen gikk ut i Nettavisen og satte spørsmålstegn ved politiets omfattende etterforskning i terrorsaken.

- Jeg setter et spørsmålstegn ved om man nå i lang tid skal bruke 100 politifolk til å etterforske en oppklart kriminell handling, når det er massevis av kriminalitet som blir henlagt, begrunnet med mangel på ressurser, sa Hagen.

Les intervjuet her: - Burde ha holdt med en to ukers lang rettssak

- Iskald holdning
Utspillet fikk blant annet SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen til å reagere kraftig.

- Jeg mener Carl I. Hagen har lagt for dagen en iskald holdning til drapsofrene, og en mangel på innlevelse i de pårørendes situasjon, sa Halvorsen til Nettavisen mandag.

Les også: - Hagen har diskvalifisert seg som ordfører

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere