NA24.no

- Facebook er umoralsk

Sist oppdatert:
Facebook og andre nettsteder møter motstand og vrede i Midt-østen.

Et parlamentsmedlem i kongedømmet Bahrain ønsker å få stengt sosiale nettverk, da han mener det strider mot islam og ødelegger moralen til ungdommen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Jeg er imot alt som strider mot vår religion, kultur og tradisjoner. Kvinner bør ikke legge ut sine bilder på disse sidene, sammen med informasjon slik at alle kan se dem, sier Adbul Harleem Murad ifølge Gulf Daily News.

Han mener nettsteder som Facebook, som har hatt en enorm vekst også i Bahrain, ikke er i tråd med landets religion og tradisjoner.

- Vi har snakket med samferdselsdepartementet og vi er blitt lovet at teletilsynet skal lage en løsning for å kunne regulere slike sider, sier han til GDN.

Ifølge webinformasjonsselskapet Alexa er Facebook den syvende mest besøkte nettsiden i øystaten.

Over 102.000 i Norge
Det er i dag registrert 37.140 profiler under Bahrain. Hver 28. innbygger av den drøye million innbyggere har profil på Facebook. 14.940 av dem er jenter. Og 4040 av dem er under 18 år. Til sammenligning er 3600 gutter.

I Norge har hver 4. nordmann profil på nettstedet. Nesten 550.000 er jenter. 102.780 av dem har oppgitt at de er under 18 år. Mens guttene er klart færre med 75.620 profiler.

Adbul Harleem Murad mener disse websidene kan ha skadelig effekt på unge, siden de også er veldig lett tilgjengelig.

- Mange unge besøker disse sidene ved en feiltakelse, når de mottar e-post med lenker som åpner sidene som de ikke vet hva inneholder. Dette kan føre til en avhengighet til disse umoralske sidene, sier han.

Kina forbilde
Han forteller videre at land rundt om i hele verden bruker millioner på å beskytte sine barn, og viser til Saudi-Arabia og Kina som har begrenset tilgang til slike nettsteder.

- De vet at barna er grunnpilarene i samfunnet og det er de som vil utvikle framtiden, så det er viktig å beskytte dem, forsetter parlamentsmannen.

En psykolog, i den engelsk og arabisk talende øystaten i den Persiske Gulfen, er ikke helt enig. Hun mener ny teknologi gjør det enklere å møte nye venner.

- Så lenge sidene blir brukt riktig er det en fin måte å holde kontakt med venner på, sier Dr. Charlotte Kamel.

Hun passer på å minne om at man er forsiktig ved opplasting av personlig informasjon. Informasjonen kan bli misbrukt.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere