*Nettavisen* Økonomi.

- Fallet i oljeprisen er godt nytt

Fallet i oljeprisen kan nok ramme oljeeksporterende land, men er godt nytt for verdensøkonomien mener IMF. Illustrasjonsfoto: En ansatt i Royal Dutch Shell står foran en rekke oljetønner på selskapets fabrikk i Torzhok i Russland. Foto: Sergei Karpukhin (Reuters / NTB Scanpix)

Fallet i oljeprisen er godt nytt for verdensøkonomien, mener sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde.

02.12.14 05:46

- Det vil være vinnere og tapere, men i det store og hele er det godt nytt for verdensøkonomien, sier Lagarde.

Oljeprisen har falt med rundt 30 prosent siden slutten av juni, først og fremst som følge av økende tilbud og lavere etterspørsel.

Prisfallet vil få veksten i verdensøkonomien til å skyte fart, konstaterer IMF-sjefen.

– Det vil trolig utgjøre ytterligere 0,8 prosent vekst i de mests utviklede økonomiene, ettersom de alle importerer olje, enten vi snakker om USA, Japan, Europa og Kina, sier hun.

Oljeeksportørene rammes, men enkelte av dem har kalkulert med dette, fortsetter Lagarde, som viser til oljerike Golfstater som Saudi-Arabia som er lite villige til å kutte i produksjonen for å få opp prisen.

IMF nedjusterte i oktober sin prognose for vekst i verdensøkonomien neste år fra 3,8 til 3,3 prosent og viste til stagnasjon i Europa og Japan og lavere vekst enn tidligere i hurtigvoksende økonomier som Kina.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag