NA24.no

- Fant på i siste liten

Sist oppdatert:
Frp er ikke imponert over regjeringens håndtering av det digitale bakkenettet.

Modern Times Group orienterte tirsdag Stortingets familie- og kulturkomite om Viasat, TV3 og Viasat 4.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Det var et interessant og opplysende møte. Vi var også innom Viasat 4, men for det meste var det for det meste orienteringen om selskapene i gruppen, forteller Fremskrittspartiets mediepolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen, til NA24 Propaganda.

- De er de første som har vært på innflyttingsmøte hos oss i Akersgata, og da har vi fått presentert de ulike avdelingene våre, forteller MTG Norge-sjef, Hein Espen Hattestad, til NA24 Propaganda

- Merkelig håndtering
Viasat har den senere tid vært i fokus fordi selskapet ønsket å få sende sin nye tv-kanal Viasat 4 gratis i det digitale bakkenettet.

Først fikk de lov av Post- og teletilsynet, dette ble avslått av samferdselsdepartementet. Og i helgen foreslo kulturminister Trond Giske å opprette en ny kommersielle kanal i bakkenettet fra 2009.

- Det var få spørsmål om akkurat det i dag, men de fikk innblikk i Viasat 4, forteller Hattestad.

- Det er en merkelig håndtering Giske har gjort, og jeg tror at dette forslaget om en ny kanal var noe han fant på etter at debatten om gratiskanaler raste. Det må jo være frustrerende for tilbyder å få forskjellige svare, så det er ikke mye profesjonalitet i denne sammenhengen, sier Knudsen.

Manglende kommunikasjon
Knudsen er også oppgitt over at kommunikasjonen innad i regjeringen ikke er bedre enn den er.

- Jeg tror dette er noe som er spilt inn i siste liten. Det virker som om det er lite langsiktig og helhetlig syn i regjeringens kringkastingspolitikk. Og det virker som om departementene ikke snakker sammen, forteller Knudsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere