NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

- Fantastisk at Posten kutter

Sist oppdatert:
Frp hyller det massive stillingskuttet i Posten.

- Dette er et fantastisk godt signal overfor offentlig sektor. Dette viser at Posten har vært overadministrert, sier Frps Per Sandberg, leder av Transport- og kommunikasjonskomiteen til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

I dag kom meldingen fra Posten om at det statseide selskapet skal kutte inntill en tredjedel av de ansatte i administrasjonen. 450 årsverk skal bort, det vil si at enda flere mennesker mister da jobben. Kuttene begynner fra første kvartal neste år.

- Fantastisk signal
- Vi fikk signaler tidligere i høst om at Posten måtte rasjonalisere. Jeg håper grepet de nå tar ikke går ut over tjenestene som Posten leverer, for eksempel levering av brev og pakker, sier Sanberg.

Han er svært positiv til at Posten nå vil kutte 450 stillinger.

- Hvis posten lykkes med dette, at kuttene ikke går ut over kvaliteten på tjenesten, vil det være et fantastisk signal til andre statlige selskap om at de kan rasjonalisere. Frp har lenge ment at det er et stort potensial innen offentlig sektor, spesielt for selskaper som har monopol. Når har posten bedt om å stå på egne ben, og da er det viktig at de effektiviserer, mener Sandberg.

Konjunkturene kan snu
Komitélederen understreker at hvis man merker at Posten ikke lenger klarer å gjøre jobben sin like bra, vil Frp jobbe for at det kommer andre konkurrenter på plass som kan utfordre Posten på levering av tjenester.

- Men er det god finanskrisepolitikk å si opp over 450 mennesker neste år i et statlig eid selskap?

- Det er det selvfølgelig ikke, hvis vi registrerer en høy arbeidsledighet. Det er en viktig forskjell om Posten starter en naturlig nedbemanningsprosess, eller om de går til oppsigelser. Men hvis de starter dette arbeidet i andre kvartal, kan konjunkturene ha snudd, og det tror jeg kan skje. Jeg tror ikke dette blir så ille, sier Sandberg.

- Må ha rasjonell administrasjon
Sandberg mener det er helt nødvendig at Posten tar hensyn til egen økonomi, når selskapet skal stå på egne bein og konkurrere i utlandet.

- Da må de ha en organisasjon som er effektiv og rasjonell, mener Sandberg.

Det har så langt ikke lykkes NA24 å få en kommentar fra Samferdselsdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere