*Nettavisen* Økonomi.

- Feil med skattekutt

LO er godt fornøyd med at regjeringen ikke legger opp til store skattekutt.

STORTINGET (NA24): - Å kutte skatten i en situasjon som denne er helt feil medisin. Det man må fokusere på nå er tiltak for de som mister jobben, og tiltak for at flest mulig kan beholde jobben. Å skrike om skattekutt slik Frp og til dels NHO gjør, er ren populisme, sier LO-sjef Roar Flåthen til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

Regjeringens krisepakke som ble offentliggjort mandag formiddag åpner for at bedrifter kan betale mindre skatt for 2008. Ellers er det ikke gjort noen endringer på skatt.

- De fleste norske bedrifter har gått med store overskudd de siste årene. Derfor bør eierne kunne stille opp sammen med staten. Det er bedre å holde folk i arbeid enn å gi skattelette, gjentar Flåthen.

Stort sett fornøyd
- Jeg er stort sett fornøyd med innretningen på krisepakken. Regjeringen legger seg også godt over anbefalingen fra EU, og er blant de aller største i verden, målt i forhold til BNP. Det er svært positivt, mener Flåthen, som likevel ikke er videre optimistisk når det gjelder utviklingen i arbeidsmarkedet i Norge framover.

- Vi tror det blir langt flere ledige ved utangen av 2009 enn det som er tilfellet nå. Det er en svært vanskelig situasjon vi er i nå, og vi har på ingen måte klart å stabilisere de internasjonale finansmarkedene. Tilstanden her har vært langt verre enn det vi har forestilt oss, mener Flåthen,

Derfor mener Flåthen at det slett ikke er sikkert at dagens tiltakspakke er nok. Det kan være at det må komme ytterligere tiltak på et senere tidspunkt, i tillegg til regjeringens varslede pakke overfor kredittmarkedet som skal komme 9. februar.

- Det er viktig å få fortgang i obligasjonsmarkedet slik at de store bedriftene kan få lån og finansiering. I den grad det er behov, må regjeringen bidra med egenkapital i bankene, sier Flåthen.

- Avsporing av debatten
- Det har kommet kritikk mot regjeringen for å presentere krisepakken for sent. Er du enig i det?

- Det er en avsporing av debatten. Det var viktig å få en oversikt over situasjonen og lytte til innspill. Det er viktig at tiltakene treffer godt, og man kunne risikert at det ikke ble tilfellet hvis pakken kom i desember. Da er det bedre heller å bruke litt tid, sier Flåthen.

Det er ikke mange ting Flåthen er skuffet over, men LO-lederen savner at det ble gjort noe for å forenkle permitteringsreglene.

- Det skal vi nå ha et møte med NHO og regjeringen om, sier Flåthen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.