NA24.no

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

- Finansfiffen farlige og voldelige

Sist oppdatert:
Politiet trapper opp avlytting av Aker Brygge-miljø som skal drive med vold og trusler.

Oslo-politiet avlytter hvitsnippforbrytere oftere enn før. Årsaken er at miljøet rundt Aker Brygge skal ha blitt farligere.

- Det er ikke mors beste barn. Mange av dem er tungt kriminelle. Det er aktører som driver med trusler og vold, sier Gro Smogeli, seksjonssjef for finans og miljø ved Oslo politikammer til Dagens Næringsliv (DN).

Internasjonalt nettverk
Det kriminelle miljøet på Aker Brygge har ifølge politiet blitt mer internasjonalt orientert, som gjør at de tyr til tøffere metoder enn tidligere.

Metodene inkluderer kriminelle nettverk med torpedoer og tidligere ransdømte.

Trusler og hvitvasking
- Vi ser det blant annet i saker om fiktiv fakturering og hvitvasking. Der er det en del utenlandske aktører, og de driver med forskjellig kriminalitet. Det er personer som har nettverk inn mot tidligere ransdømte. De kriminelle fornyer seg i forhold til trusselbildet og hvor det er lett å få penger, sier Smogeli til DN.

Smogeli understreker at politiet kun velger å avlytte når det er god grunn til mistanke, og mener de har reell nytte av å avlytte finansmiljøet.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere