- Fjoråret var skrekkelig

Men før det har GGS-sjefen håvet inn på aksjemarkedet.

- Fjoråret var et skrekkelig år i aksjemarkedet, sier toppsjef Knut Øversjøen i seismikkselskapet Global Geo Service (GGS) til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Millionbutikk
Knut Øversjøen har tjent gode penger på sitt heleide investeringsselskap Kov Invest Holding. Det ble 15 millioner kroner i finansinntekter i 2007, og 22,2 millioner kroner året før. 2008 er ennå ikke klart.

- Forfjor var et veldig godt år i aksjemarkedet, og jeg realiserte mange poster som jeg hadde sittet i over flere år, sier Øversjøen til NA24.

Dette var poster i Umoe Gruppen han ervervet etter ryddejobben for investor Jens Ulltveit-Moe. Han satt også som styremedlem i Umoe Industri og Umoe Invest til februar 2006. I dag sitter han fortsatt i styret i det børsnoterte Kverneland hvor Ulltveit-Moe eier 31,80 prosent. (se egen boks for andre verv).

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mye cash
Ved utgangen av 2007 var det 27,5 millioner kroner i kontanter i Kov Invest Holding. Det var også en bokført egenkapital på 41 millioner kroner, og selskapet er også gjeldfritt.

Regnskapstallene i den private pengebingen ble registrert seks måneder forsinket til Brønnøysundregistrene. Det gir et forsinkelsesgebyr på 34.400 kroner i henhold til aksjeloven.

- Dette er en feil i Brønnøysundregistrene og regnskapet har vært bekreftet godkjent for lenge siden, sier han, og legger til at det derfor ikke noen bot for at det har blitt registrert for sent.

Elendig år
I fjor solgte Øversjøen også sine 50.000 aksjer i Vodafone, og fire millioner aksjer i Gregoire. Han har fortsatt 10.000 aksjer i PGS, 350.000 aksjer i Itera, og 14,5 millioner aksjer i Global Geo Service.

Hans private pengebinge skal ikke ha skrumpet av den grunn, selv om aksjene han kjøpte i eget selskap har falt fra 25 til 9 millioner kroner. Han eier 1,81 prosent.

- Enkeltaksjer jeg eier har falt mye, og GGS-posten har blant annet utviklet seg dårlig. Men jeg har også realisert noen gevinster i fjor som bidro med positive resultater, sier han til NA24, og legger til at regnskapet for fjoråret ikke er klart.

- Så hvor mye minus det blir er ikke klart, sier han.

Les også: Riggfokus ga balanse

Superlån
Øversjøen lånte ti millioner av hver av investorene Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad til å kjøpe aksjer i GGS da han gikk inn som ryddegutt. Da fikk han en rabatt på 30 øre per aksje.

- Lånet til Spetalen og Blystad er det innfridd, eller har du betalt på det?

- Nei, det er det samme, sier han.

Aksjene er stilt som sikkerhet for lånet.

Han brukte også fem millioner fra egen lomme til å kjøpe GGS-aksjer. Aksjene i seismikkselskapet omsettes fredag til 57 øre, og selskapet prises til 459 millioner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.