NA24.no

- Føler seg klokere etterpå

Sist oppdatert:
Hele Norges maktelite sitter nå og hører på Svein Gjedrem.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De mektigste personene i Norge har sett frem til sentralbanksjefens årstale.

Les hele Gjedrems tale her

Se sentralbanksjefens årstale fra Norges Bank her

Se hva toppene tror og håper han vil snakke om.

NA24 - din næringslivsavis

- Det pleier å være en utmerket aften, sier avtroppende visesentralbanksjef Jarle Bergo til NA24.

Børsens tungvektere
StatoilHydros og Hydros mektige menn var av majoritetene som ankom Norges Bank torsdag kveld.

- Førs og fremst er denne kvelden spennende for å høre hva Gjedrem sier i talen. Hans vurderinger av norsk økonomi og hvordan det ser ut i Norge, sier StatoilHydro-toppen Helge Lund.

- Jeg håper på gode økonomiske analyser og en advarende pekepinn i vårens lønnsoppgjør og det er velbegrunnet, sier Hydros toppsjef Eivind Reiten.

- Tørr tale
Også Høyre-topp Erna Solberg gleder seg, til både talen og festen i etterkant, men hun har liten tro på en lattermild tale.

- Vi får nok en tørr, men saklig tale hvor vi får vite at det er for hett i økonomien, sier hun til NA24, før hun sparker ut mot regjeringen.

- Regjeringen gjør ingenting for å bøte på manglende arbeidskraft. Nå må de begynne å handle, understreker hun.

- Der kjenner meg?
Stortingspresident Torbjørn Jagland er svært spent på utviklingen i økonomien, som han mener han vil få en pekepin på etter i kveld.

- Jeg tror dog han vil være forsiktig med sine utspill, og at talen vil kunne fortolkes på mange måter.

Dette var bare noen av politikertoppene som troppet opp på Norges Bank, men av de siste var finansminister Kristin Halvorsen, som hastet opp trappen rett før seks. Heldigvis trenger hun dog ikke ID-skjekk i døra, noe hun uttrykte slik:

- Dere kjenner meg igjen, gjør dere ikke?

Fast innventar
- Jeg blir bedt hvert år fordi jeg har så mange hoteller, og hoteller er alltid en god indikator på hva som skjer i økonomien. I fjor handlet talen om utfordringer og klima. I år blir budskapet: Nå har vi vært heldige. Syv fete år er forbi , sier Petter Stordalen.

Stordalen kommer rett fra Stockholm, hvor han akkurat har åpnet nettopp et nytt hotell - Clarion Hotel Sign, Stockholms nå største hotell.

Han ser nå frem til festen på Grand Hotell senere torsdag kveld.

- Det blir flott. Men den kommer ikke til å overgå festen i går. Den var nok mye sprekere enn hva denne vil bli, humrer han overfor NA24.

- Folk hører hva han har å si om hvordan norsk økonomi blir påvirket av det som skjer i verden, sier Akers Leif Arne Langøy.

- Vi får høre på talen og kommentere den i etterkant, sier Telenors Jan Fredrik Baksaas.

- Dette blir en bra kveld, men jeg har ikke noen spesielle forventninger, sier Stein Erik Hagen til NA24.

- Jeg håper sentralbanksjefen preker om nøkternhet og nøysomhet. Det trenger vi foran årets lønnsoppgjør, sier NHO-president Erling Øverland til NA24.

Spennende
- Spennende å høre hans taler. Man føler seg klokere etterpå. Han vil nok fokusere på internasjonal krise og det kommende lønnsoppgjøret, sier høyres Erling Lae til NA24.

- Jeg synes det er spennende om sentralbanksjefen snakker om norsk økonomi sett i lys av den fortsatt usikre utviklingen som vi ser fremdeles, sier børsdirektør Bente A. Landsnes.

Etternølerne
- Dette blir spennende og jeg er sent ute på grunn av kvartalstallene, sier Yaras Thorleif Enger.

- Jeg venter med å kommentere til etter talen, sier den avtroppende toppsjefen i Marine Harvest Åse Aulie Michelet. Hun kom klokken halv syv.

Sjeføkonom i First Securities, Harald Magnus Andreassen gleder seg, men tror ikke dette er stedet for de store nyhetene.

- Men det blir en ny læring med tanke på Gjedrems vurderinger. Talen er ofte meningsbærende med gode innspill, sier han til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere