*Nettavisen* Økonomi.

- Flere av bloggerne har vært med å påvirke prosesser i politikken

Hvem synes du fortjener prisen? Vær med å nominer kandidater til "Årets sterke mening" på aretssterkemening.blogg.no. Foto: http://aretssterkemening.blogg.no/

Juryen valgte mellom disse toppbloggerne.

19.01.14 14:01

(NA24): Det nærmer seg kåring av prisen «Årets sterke mening» og juryen, som består av Aftenpostens tidligere tidligere kultur- og debattredaktør og nå statssekretær Knut Olav Åmås, en av Norges mest profilerte bloggere Heidi Nordby Lunde, Manifests Julie Lødrup og sjefsredaktør i Nettavisen Gunnar Stavrum, har nå vurdert de innsendte bidragene og plukket sine favoritter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Stavrum har tidligere uttalt at han gledet seg til diskusjonen i juryen, og nå har jurymøtet funnet sted. Jurymedlemmene presenterte sine favoritter og hadde sterke argumenter for sine kandidater, men det var ikke vanskelig å bli enige om 5 finalister.

Kriteriene for å stikke av med årets meningsbærer er at man i løpet av året har utpekt seg med en ytring via en blogg som enten har engasjert mange mennesker til å mene noe, eller som har ført til politiske eller samfunnsmessige endringer.

Fikk inn over 450 bidrag
- Vi opplevde enormt god oppslutning rundt kåringen «Årets sterke mening», og med over 450 innsendte bidrag kan ikke dette betegnes som noe annet enn en suksess. Nå gleder vi oss til å utpeke vinneren på Vixen Blog Awards førstkommende onsdag, sier Gaute Tyssebotn, magasinsjef i Nettavisen.

Disse bloggene var kandidater som ble presentert og som var under diskusjon da juryen møttes:

- Eivor Evenrud

- Bryggesjauerfrue

- Elin Ørjasæter

- Susanne Kaluza

- Atle Brunvoll

- Maddam

- Bjørn Stærk

- Indregaard

- Gunnar Tjomlid

- Sykehjemsliv

- Psykologivirkeligheten

- Nina Hjerpset-Østlie/ Document.no

- Pappahjerte

Juryen var enig om at det var veldig mange gode, men svært forskjellige, kandidater som kvalifiserte til årets meningsbærer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Felles for bloggerne som ble vurdert er at de har et høyt kvalitetsnivå, er interessante, opererer på flere flater, har noe å bidra med i samfunnsdebatten og kan sette en agenda, sier juryformann Stavrum.

- I tillegg har flere av disse bloggerne vært med å påvirke prosesser i politikken og tilført nye perspektiver, tilfører Lødrup.

Flere sykdomsbloggere var nominert
- Det er stor variasjon i kvalitet og innhold hos de som skriver om egen sykdom. De som skiller seg positivt ut har ikke bare evne til å formidle hvordan det er å leve med en diagnose, men klarer å løfte saken til å handle om noe mer enn seg selv. Det er alltid sympatisk å snakke også for andre, enn kun snakke om seg selv, sier Heidi Nordby Lunde.

Blant de nominerte finner man bloggkollektivet Maddam.

- Bloggkollektiv er et interessant konsept, for det sikrer produksjonen og kontinuiteten og gjør at mange stemmer får belyst mange ulike temaer, sier Åmås.

De 5 finalistene blir offentliggjort førstkommende mandag og finalen finner sted onsdag 22. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.