NA24.no

- Flere går etter Lindegaard

Sist oppdatert:
SAS-sjef Jørgen Lindegaard tror hans avgang kan føre til et ras av sjefsbytter.

Jørgen Lindegaard meldte, noe overraskende, at han trekker seg som SAS-sjef, senest over sommeren. Nå er han toppsjef på oppsigelse, og tror hans avgang kan føre til at flere andre SAS-sjefer forsvinner.

Ifølge den danske avisen Børsen har han selv oppnevnt flere nye direktører i SAS' 15 datterselskaper i løpet av sine fem år ved styrespaken. Nå tror han at etterfølgeren vil gjøre det samme.

- Det er en oppgave for en konsernsjef å ha det rette teamet omkring seg, sier han til avisen.

Det spekuleres mye i hvem som skal ta over for Lindegaard som SAS-sjef. Fagforeningsleder John Lyng lanserte tidligere SAS-direktør Maria Ehrling som en het kandidat i et intervju med NA24. Gunilla Berg og Håkan Ericson, begge med bakgrunn i SAS, er også lansert som kandidater. Det samme er Lindegaards nære medarbeider gjennom flere år, John S. Dueholm.

Ifølge Dagens Næringsliv sier han at det ikke er lett å ha kronprinser, og at han selv ikke ønsker å peke på en intern avløser.

Lindegaard har styrt SAS gjennom mye turbulens, store kostnadsprogrammer og krangel med de ansatte. Nå er han rett og slett lei av å si nei.

- Jeg tror aldri jeg har sagt nei så mange ganger, som jeg har gjort de fem årene. Og det blir man selvfølgelig sliten av, og ens medarbeidere våger kanskje heller ikke komme med forslag, fordi de forventer et nei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere