NA24.no

- Flere tusen jobber blir borte

Sist oppdatert:
Regjeringens forslag til klimakvoter vil får dramatiske konsekvenser for norsk industri, mener NHO-sjefen.

Finansminister Kristin Halvorsen foreslår å velte kvotekostnadene over på norsk industri, skriver Dagbladet. Ifølge avisens beregninger kan dette koste 3,3 milliarder kroner for industrien.

NA24 - din næringslivsavis

Industrien, ved Norsk Industri, frykter for arbeidsplasser og nedleggelser. Også arbeidsgiverne frykter for fremtiden til industrien.

- Mange lokalsamfunn vil bli nedlagt, og flere tusen arbeidsplasser vil forsvinne fra Norge, om ikke norske bedrifter blir behandlet likt med bedriftene i EU ved tildelingen av klimakvoter neste år, sier administrerende direktør i NHO Finn Bergesen jr i en pressemelding.

Bergesen påpeker to negative følger. Det ene er at arbeidsplasser vil føres ut av Norge, det andre er at produksjonen vil finne sted i andre land, som sannsynligvis har større klimautslipp enn i Norge.

- Utslipp av klimagasser vil heller øke enn å gå ned når denne produksjonen blir overtatt av andre bedrifter i andre land som produserer med høyere utslipp enn vi gjør i Norge. Dette er en irrasjonell klimapolitikk som et samlet næringsliv og et flertall i det politiske miljø går hardt imot, sier Bergesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere