NA24.no

- Føles som å vinne gullmedalje

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kongsberg Automotive har fått ev av de største kontraktene i selskapets historie.

En av verdens største produsenter av lastebiler og trailere har tildelt Kongsberg Automotive to kontrakter.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Kontraktene er til sammen verdt 450 millioner kroner og omfatter flere komponenter i forbindelse med motoren, clutchen og girkasse. Komponentene vil bli produsert ved Kongsberg Automotives fabrikker på henholdsvis Hvittingfoss i Norge og ved den tyske fabrikken som ligger i Heiligenhaus.

- Lang livssyklus
Varigheten er på fem år med oppstart i 2010, og selskapet skriver at flere av produktene er ventet å ha en livssyklus som går langt

- Med disse nye kontraktene har Kongsberg Automotive øket markedsandelen og forsterket sin posisjon som en ledende global leverandør av driveline-produkter og systemer for kommersielle fartøyer, sier direktør Håkon Amnundsen i Kongsberg Automotive.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Siden salget av trailervogntog har sunket betraktelig de siste månedene, føles denne kontrakten som å vinne en gullmedalje, sier Amnundsen.

Fikk lån
Onsdag i forrige uke var Statsminister Jens Stoltenberg på rundreise til næringslivet i Telemark og Oppland. Sammen med LO-leder Svein Flåthen var Stoltenberg å besøkte blant annet nettopp Kongsberg Automotive sin fabrikk i Hvittingfoss.

Torsdag kom også Brustad på besøk for å meddele om et lånetilsag på 145 millioner kroner.

Les mer her:Gir kriselån på 145 mill..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere