NA24.no

- Følte et sterkt ubehag

DnB Nor-sjef Rune Bjerke mener investeringpartner spredte usanne rykter.

Borgarting Lagmannsrett, Oslo (NA24 ): - Jeg følte meg ikke direkte forfulgt, men et sterkt ubehag, sier DnB nor-sjef Rune Bjerke. Han forteller om opptreden til investor Olav Hygen i forkant at rettssaken.

NA24 - din næringslivsavis

Hygen og investor Lars Gjerde krever banktoppen og tidligere investeringspartnere for et beløp mellom 6-8 millioner kroner.

Taus banksjef
DnB nor-sjef Rune Bjerke og fem tidligere investeringspartnere er saksøkt av to investorer som mener seg lurt i en emisjon helt tilbake til 2002. Bjerke vant første runde i tingretten. Denne uken går ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett.

- Det er viktig å ta del i rettssaken, utover det har jeg ingen kommentar, sier Bjerke.

Saken handler om verdivurdering i en emisjon som ble gjort, og striden rundt det.

Les også: Banktoppens mareritt


Sterkt ubehag
Bjerke fortalte i retten torsdag at første gang han møtte Hygen og Gjerde var i erstatningssaken som var anlagt mot dem i Oslo Tingrett.

- Jeg har vært utsatt for mye ubehag fra Olav Hygen. Han har kontaktet personer i randsonen av meg og spredt ufordelaktige opplysninger om min person, sier Bjerke.

Bjerke, som leder et av Nordens største bankkonserner, innrømmer det har vært ubehagelig. Saksøker Hygen kontaktet blant annet styreleder i Hafslund da Bjerke jobbet som konsernsjef. Han fortalte at Bjerke var en dårlig person.

- Dette har vært urimelig og tidvis litt forstyrrende, sier Bjerke.

Les også: - Rune Bjerke solgte et korthus

Saken fortsetter under bildet.


Angrepet
Etter at vitnemålet i retten torsdag ble Bjerke nærmest angrepet av Hygen. Han var ikke nådig i sin karakterstikk av Bjerke.

- Ja, det stemmer at jeg har kontaktet Bjerke ved mange anledninger, men han svarer meg aldri, sier Olav Hygen til NA24.

Hygen innrømmer at han ved flere anledninger har henvendt seg til ulike personer rundt Bjerke.

Saken er...
Rune Bjerke fortalte i retten torsdag hvordan og hvorfor han nå er saksøkt av flere.

- Jeg ble med i investeringsselskaper Investco Partner i begynnelsen av 2000, sier Bjerke, og legger til at han ble med i styret og kjøpte seg inn for 50.000 kroner med en sjettedel av selskapet.

Investco Partner stilte med en portefølje med selskaper med små andeler, partnernes kompetanse, og på et tidspunkt verdsatte de selskapet til 70 millioner kroner.

- Jeg har aldri mottatt fem øre for min jobb dette selskapet, sier Bjerke.

Les også: - Bjerkes verdi var lik null

Vekstselskaper
Ideen til Investco Partner var å eie små andeler i vekstselskaper tilknyttet med stor usikkerhet til hvilket vekstpotensial som lå i selskapene.

Dette var i 2001. IT-boblen sprakk og to fly smalt inn i Manhattan. Markedet tørket inn i selskapene som skulle være kostnadsdekkende.

- Det er viktig for meg å få frem at jeg aldri opplevde presentasjonene i selskapene som villedende, sier Bjerke i retten.

Saken fortsetter under bildet.

Investerte på feil grunnlag
Saksøkerne i saken føler seg lurt til å investere på feil grunnlag, og at deres selskaper aldri tok av.

Bjerke forteller at veien til suksess er like kort/lang som veien til fiasko, og at man aldri vet hvilket selskap som ender med suksess eller fiasko.

- Jeg satt selv i styret i solenergiselskapet REC som i praksis var konkurs 2-3 ganger på den tiden, sier han, og legger til at ingen investorer ville betale 2-300 millioner for selskapet.

- I fjor var selskapet verdsatt til mange titalls milliarder, sier han.

NET var et selskap i Investco Partners porteføljen som hadde store utsikter med klarte ikke utvikle potensialet. Det er en av grunnene til at saksøkerne er forbannet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere