Gå til sidens hovedinnhold

- Flybillettene blir gratis

Sterling mener fremtiden er gratis flyreiser.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det islandskeide flyselskapet mener at fremtiden er gratis flyreiser, men at se selv skal tjene penger på å formidle bilutleie, hoteller og arrangere spesielle opplevelsesturer som fotballkamper og konserter i Europa, ifølge borsen.dk.

NA24 - din næringslivsavis

- Om fem år kommer vi til å tjene våre penger på andre ting enn flybilletter og jeg tror at vi blir nødt til å gi bort flybillettene. Den tendensen har vi sett andre steder og innen de fem neste årene vil si se at prisene faller enda mer, sier kommersiell direktør i Sterling Michael T. Hansen, ifølge avisen.

Smell for flyselskaper
Flyselskapene i Europa fikk seg en støkk da selskaper som Ryanair og Easyjet ved begynnelsen av årtusenet lanserte flypriser som lå langt under det de etablerte selskapene kunne tilby. Kombinert med ringeeffektene flyindustrien fikk etter bombeangrepet i New York 11. september 2001 havnet mange europeiske flyselskaper i økonomisk krise.

- SAS blir slukt
Lavprisselskapet Ryanairs øverste sjef, Michael O'Leary, har tidligere spådd store problemer for det Nordiske flyselskapet SAS.

I midten av mai meldte SAS at selskapet innfører en spareplan der de skal kutte utgifter på 2,8 milliarder svenske kroner i året, samt salg av blant annet Spanair. Etter at det ble kjent var Michael O'Leary igjen på banen og kalte spareplanen for en omgang sludder som kun vil hjelpe Ryaniar.

- Innen de fem neste årene vil man se at det er fire store selskaper i Europa. De tre fullprisselskapene vil være Lufthansa, Air France og British Airways, og jeg regner med at SAS blir en del av Lufthansa. Den fjerde vil være Ryanair, sa O'Leary da.

De siste ti årene har SAS hatt en omsetning på over 470 milliarder kroner, men det totale resultatet, utenom salg av eiendeler og engangsposter, viser at selskapet praktisk talt ikke tjener penger da resultatet er på 1 million kroner. Det tilsvarer en margin på 0,0002 prosent.

Les mer her: Tjent 1 mill. på 10 år

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget