*Nettavisen* Økonomi.

- Folk må jo bli gal av all julemusikken

GALE: Folk må jo bli gal av all julemusikken, mener butikkdriver Lars Blomst Meling i Skien. Han lover en butikk garantert fritt for julemusikk. Foto: Per B. Johansen (Telemarksavisa)

Det er vanskelig å unngå julemusikk nå i desember. En forretning i Skien har derfor opprettet en julefri sone.

SKIEN (TA.no): - Jeg er veldig glad i jula, men folk må jo bli gal av all julemusikken over alt, sier innehaver Lars Blomst Meling i klesforretningen Bare i Skien sentrum til TA.no.

Inne i butikken er det lite som tyder på at det snart er jul. Bortsett fra sjefens eget skjegg er det lite som minner om nissen og ut av høyttalerne kommer det alt annet enn julemusikk.

Vel ute av forretningen er det full jul igjen. Nisseorkesteret spiller og litt lenger ned i gata står Frelsesarmeen med sin julegryte som koker godt nå i dagene før jul.

TILBAKMELDINGER

Kremmeren har fått bare positive tilbakemeldinger på skiltet om at butikken er garantert fri for julemusikk.

- Jeg tror folk ser humoren i dette og omsetningen er god, så da er vel alt greit, sier Meling.

STARTER TIDLIG

- Når julemusikken starter allerede i november må jo folk bli lei til slutt, mener han. Selv uten julemusikk selger han godt med julegaver. Forretningen har spesialisert seg på jeans.

- Dersom folk har lyst å høre på julemusikk kan de jo bare sette den på når de kommer hjem.

JULAFTEN

Helt prinsippfast er han imidlertid ikke.

- Jeg har bare åpent tre timer på julaften. Da får jeg kanskje ta inn skiltet og sette på litt julemusikk. Jeg har ikke bestemt meg altså, men det kan jo være greit å komme i julestemning før maten kommer på bordet og julegrana er tent, avslutter han.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.