*Nettavisen* Økonomi.

- Fordommene var helt åpenbare

ENKLERE NÅ: Etter at Michaela Hollandsbjerg (t.h.) fikk Tonje Thorn i Enklere Liv på Gulskogen som sjef, ble arbeidsdagene mye bedre. – Her jobber jeg med noen som viser at de riktig gjerne vil ha meg her, sier Michaela. Foto: SVEN-ERIK RØED (Drammens Tidende)

Da Michaela Hollandsbjerg (32) skulle prøve seg i arbeidslivet igjen, ble hun møtt med et Nav-stempel og en kald skulder.

26.02.14 12:19

(Drammens Tidende): Fordommene florerer i deler av arbeidslivet, mener Michaela. Hun er overbevist om at negative holdninger til Nav er årsaken til at hun ble helt usynliggjort, både av kolleger og av sjefen, da hun skaffet seg en arbeidstreningsplass.

– Jeg har aldri trodd at et Nav-stempel skulle ha noe å si. Men det har det! sier hun, til dt.no.

Jobbet seg syk

Michaela Hollandsbjerg er et arbeidsjern, med medfødte anlegg for å bli rammet av flink-pike-syndromet. Hun har en lang og variert CV, er aktiv og liker dårlig å ligge på latsiden.

Men nå går Michaela på arbeidsavklaringspenger fra Nav etter en skikkelig knekk. Hun kan altså jobbe gratis for den som vil gi henne sjansen.

– Jeg har ikke havnet i denne situasjonen fordi jeg ville det. Jeg kjørte meg litt for hardt i litt for mange år, og ble skikkelig syk. Det er tungt å jobbe seg opp igjen, sier hun.

En vanlig dag på jobben

I fjor høst, etter to operasjoner og god hjelp fra psykolog, skaffet Michaela seg en jobb selv. Arbeidsplassen ligger i Drammen, men hun vil ikke nevne navn. Michaela følte seg ikke velkommen.

– Fordommene var åpenbare. Jeg fikk ingen arbeidsoppgaver, ingen opplæring. Jeg følte bare at de tenkte «hun er sikkert helt blank», sukker 32-åringen.

– Jeg følte meg usynlig. Om jeg hadde gått fra jobben midt på dagen, tror jeg ingen hadde merket det!

Etter sju uker fikk hun nok og fant en ny opptreningsjobb. Men hun tok opp saken med sjefen før hun sluttet.

– Og det hun sa, forteller det meste: «De som kommer fra Nav, det er så ymse».

– Selvtilliten vokser

Nå jobber Michaela for Tonje Thorn i Enklere Liv. Hun har fortsatt støtte fra Nav, men gleder seg til å returnere til ordinært arbeidsliv.

Den nye arbeidsdagen er god medisin. Thorn fikset opplæring og nøkkel fra dag én, og gir Michaela den samme behandlingen som de andre ansatte.

– Jeg kjenner godt hva det betyr, og merker at selvtilliten vokser igjen, sier hun.

Steinar Hansen er leder av Nav i Drammen. Han kjenner ikke Michaelas sak, men vet at mange kan ha sterke meninger om Nav. Hans erfaring er at arbeidsgivere flest har positive holdninger til arbeidssøkere som er formidlet fra Nav.

– Trist

– At arbeidsgivere er negative til å stille opp, hører til unntakene, mener han og presiserer at en treningsplass ikke skal fortrenge reell rekruttering.

– Arbeidsgiverne får jo en fin mulighet til å skape merverdi i samfunnsregnskapet, sier Hansen.

Psykologspesialist Andrea Solli synes det er trist at arbeidslivet generaliserer og ikke ser individene og enkeltpersonene. Måten Michaela ble møtt på kan få store konsekvenser for den enkelte, mener Solli.

Les flere saker fra Drammens Tidende her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag