- Foreslår økt formueskatt

OSLO 20111208. Administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB), Hans Henrik Scheel var blant flere som torsdag presenterte Konjunkturtendensene i Norge og Europa. Situasjonen i norsk og internasjonal økonomi og utsiktene fremover. Foto: Heiko Junge / Scanpix

OSLO 20111208. Administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB), Hans Henrik Scheel var blant flere som torsdag presenterte Konjunkturtendensene i Norge og Europa. Situasjonen i norsk og internasjonal økonomi og utsiktene fremover. Foto: Heiko Junge / Scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Skatterapporten til Scheel-utvalget vil foreslå en 3 milliarder mer i formueskatt.

01.12.14 22:32

Scheel-utvalget legger fram sin skatterapport tirsdag. Ifølge Dagens Næringsliv foreslår utvalget å øke formueskatten med totalt 3 milliarder kroner, og å øke bunnfradraget med nesten 1 milliard kroner.


Skatteutvalget, med SSB-sjef Hans Henrik Scheel i spissen, ble nedsatt av Stoltenberg-regjeringen med følgende mandat:

«Målet med utredningen er å sikre at Norge i årene som kommer har et robust skatte­system som er tilpasset stor internasjonal mobilitet av skattegrunnlag. Skattesystemet må også fremover bidra til at velferdsordningene kan ­opprettholdes, samtidig som det skal være attraktivt å investere og skape arbeids­plasser i Norge».

Da Siv Jensen tok over Finansdepartementet kom hun med følgende tilleggsmandat:

«Siden Regjeringen vil redusere skatte- og avgiftsnivået, vil Finansdepartementet be utvalget vurdere også samlede forslag som gir netto skattelettelser».

DN har tidligere skrevet at utvalget vil kutte selskapsskatten og inntektsskatten fra 27 til 20 prosent. Totaleffekten av kuttet vil bli 80 milliarder kroner. Dette skal finansieres med kutt i ulike skattefradrag, moms og avgifter på finansielle tjenester og økt moms på forbruk.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.