*Nettavisen* Økonomi.

- Fornuftig å legge ned Exact

Foto: NEF (Norges Eiendomsmeglerforbund, NEF)

Meglertopp synes det er riktig av Obos å kaste kortene.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at Obos trekker seg ut av Exact Eiendomsmegling og sier opp alle ansatte.

NA24 - din næringslivsavis

Det mener sjefen for Norges Eiendomsmeglerforbund er som det skal være.

Neppe siste gang
- Det er lite som overrasker i eiendomsmeglerbransjen nå for tiden, og dette er neppe den siste gangen vi ser omstruktureringer i bransjen. Bransjen har endret seg, sier Christian Dreyer, daglig leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, til NA24.

- Etter det jeg hører har Obos tapt penger i en lengre periode i Exact, og da er det fornuftig å trekke seg ut. Det er ingen som driver business for å gå med store underskudd, sier Dreyer videre.

Meglerkontorene skal nå gjøres om til franchisekontorer, og meglerne vil selv få ansvaret for både inntekter og kostnader.

- I utgangspunktet er det rimelig enkelt å opprette et franchisekontor, men i dagens marked er det en helt annen ting å holde det i gang, sier Dreyer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Like ille mange steder
En rekke eiendomsmeglere har måttet legge inn årene etter at boligmarkedet begynte å stupe, og selv om det er nedleggelsen av Oslo-kontorer som får størst oppmerksomhet, mener Dreyer det er like ille andre steder i landet.

- Oslo har hatt stor konkurranse, og nedleggelser her er ofte mer omfattende enn andre steder. Vi ser likevel at mange steder er vel så hardt rammet som meglerne i hovedstaden.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag