*Nettavisen* Økonomi.

- Første gangen så mange sentrale aktører er rammet

Foto: (Shutterstock)

Massivt dataangrep mot finansselskaper i Norge.

Oslo (NTB): Dataangrepet mot flere banker og finansselskaper tirsdag er det første som har rammet så mange store og sentrale aktører. Det mener eksperter fra IT-leverandøren Evry.

Både Norges Bank, Telenor og bankene DNB, Sparebank 1, Nordea og Danske Bank, samt bank- og forsikringsselskapene Storebrand og Gjensidige, ble tirsdag rammet av et storstilt dataangrep.

Angrepet førte til store problemer med nettsider og nettbankløsninger fra tirsdag formiddag og til langt ut på kvelden.

Leder for Evrys sikkerhetsteam, Sverre Olesen, bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det er første gang at flere enn åtte bedrifter i finanssektoren berøres av et samtidig angrep.

– Omfanget er ikke det største vi har sett, men det er første gang det har truffet så mange sentrale aktører i finanssektoren i Norge. Flere sektorer er berørt, uten at jeg med stor sikkerhet kan si om disse er tilfeldige mål, sier Olesen.

Angrepet kom etter alt å dømme fra utlandet og prøvde å benytte en svakhet i bloggtjenesten Wordpress til å styre trafikk til maskinene hos de berørte selskapene. Ifølge Nasjonal Sikkerhetsmyndighet ble andre bedrifter utsatt for et såkalt tjenestenektangrep, som går ut på å overbelaste nettsidene slik at de går ned og blir utilgjengelig for brukerne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag