*Nettavisen* Økonomi.

- Fortsatt marginpress i oljeservice

Foto: (Scanpix)

Oljeservicegiganten Halliburton forventer fortsatt marginpress for bransjen fremover.

Det går frem av kommentarene til Halliburtons konsernsjef Dave Lesar i forbindelse med at det verdensledende oljeservicekonsernet har lagt frem sin rapport for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

- Mens den internasjonale veksten har avtatt, holdt driftsmarginene utenfor Nord-Amerika seg på vårt målnivå på 20 prosent. Imidlertid forventer vi fortsatt marginpress i det de globale kundene søker å senke sine kostnader ved å sikre kostnadsinnrømmelser fra sin leverandørkjede, sier Lesar om veien videre.

Halliburton-sjefen forventer at utsiktene vil fortsette å være svake for bransjen og selskapet i de kommende kvartalene, og at lengden og dybden i den pågående nedturen vil være usikker.

Halliburton omsatte i første kvartal for 3,9 milliarder dollar, som var som forventet av markedet. Selskapet fikk et overskudd på 378 millioner dollar, eller 42 cent per aksje. I samme periode i fjor var overskuddet på 580 millioner dollar.

Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet et resultat på 0,41 dollar per aksje i snitt.

Det er spesielt det nordamerikanske markedet som har gitt et fall på 3 prosent i konsernets omsetning i kvartalet sammenlignet med fjoråret. Halliburtons internasjonale virksomhet økte omsetningen med 3 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.