NA24.no

- Fotballklubb unngår konkurs

Sist oppdatert:
Manglerud Star betaler kemneren torsdag morgen.

- Ryktet om vår død er betydelig overdrevet. Vi er blitt enige, og skal betale inn beløpet vi skylder i morgen tidlig, sier daglig leder Tom Arne Nyborg i Manglerud Star Toppfotball til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Presset til å droppe draktreklamen
Oslo-klubben havnet i søkelyset i fjor da de inngikk en omstridt draktreklameavtale med Ansvarlig Spill, en nettside som representerer bettingselskapene Betsson, Expekt, Ladbrokes og Unibet.

Selv om Manglerud Star vant frem rettslig, bøyde klubben seg for massivt press fra Idrettsforbundet og Fotballforbundet i slutten av september i fjor. Sportsorganisasjonene krevde at laget droppet sponsoren og støttet opp om spillmonopolet til Norsk Tipping.

Kommende mandag er 2. divisjonsklubben innkalt til Oslo tingrett etter at Skatt Øst har levert konkursbegjæring. Men det blir det ingenting av, ifølge Manglerud Star-sjefen. Skatt Øst har ikke anledning til å kommentere enkeltsaker.

Les også: Tar Giske for retten igjen

- Proffere papirarbeid
- Vi har vært uenige om et momsbeløp på 180.000 kroner, men nå er vi nede i 130.000. Vi har pengene og skal betale de inn. Klubben har ikke hatt gode nok rutiner, og mye har vært gjort på dugnad. Men nå skal papirarbeidet gjøres proffere, sier Tom Arne Nyborg.

Han har ledet opprydningsarbeidet i kjølvannet av automatforbudet som reduserte klubbens inntekter med 1,5 millioner. Foran 2009-sesongen står Manglerud Star Toppfotball med en million i gjeld, og har halvert budsjettet som opprinnelig var på tre millioner.

Les også: VIF varsler lønnskutt

Flesteparten av spillerne får ikke lønn i år, og målet er å kutte kraftig ned på gjelden innen 2010.

- Kontrollert, men ingen fest
- Vi har det som andre klubber i 2. divisjon; det er kontrollert, men ingen fest. Det var ikke uten grunn at vi tok den fighten for å få fokus på overføringene innen idretten i fjor. Det problemet må løses.

Manglerud Star tjener blant annet penger på skolefritidsordning, og skal i gang med sin egen barnehage. Oslo-laget erkjenner at det tar tid å erstatte de 1,5 millionene som forsvant fra spilleautomatene med forbudet som kom sommeren 2007.

Les også: Hockeylag konkurs

- Tiden der halvdårlige norske spillere kan heve god lønn i 2. divisjon er over nå, sier daglig leder Tom Arne Nyborg.

I 2009 har herrelaget som mål å ende rundt midten av tabellen.

Manglerud Star Toppfotball står registrert med seks betalingsanmerkninger på til sammen 83.280 kroner, ifølge Lindorff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere