*Nettavisen* Økonomi.

- Fredriksen raider Aker Brygge

KJØPER AKER BRYGGE: John Fredriksen har seilt opp som den største aksjonæren i Norwegian Property. Skipsrederen er den ukjente investoren bak «Famaday Trading». Foto: (NTB Scanpix)

John Fredriksen kjøper stor bit av Aker Brygge.

18.09.14 07:59

John Fredriksen har seilt opp som den største aksjonæren i Norwegian Property. Skipsrederen er den ukjente investoren bak «Famaday Trading». Det skriver Finansavisen fredag.

I går gikk investeringsselskapet Famaday Trading ut med et tilbud til aksjonærene via Arctic og DNB Markets som parkerer Stein Erik Hagen som største eier, skriver Finansavisen.

I starten av juli var det en kortvarig kamp om Norwegian Property. 9. juli ble Arctic Securities engasjert av en annen, ikke navngitt investor som ønsket å kjøpe inntil 10 prosent av eiendomsselskapet.

Bare en drøy time senere meldte DNB Markets at meglerhuset hadde en investor som ville sikre seg en post på opp mot 6 prosent til 8,75 kroner pr. aksje.

Arctic-kunden trakk imidlertid tilbake sitt tilbud. Like etter kunne DNB offentliggjøre at deres oppdragsgiver hadde kjøpt 4,9 millioner aksjer, og i en børsmelding litt senere samme dag avslørte meglerhuset at kunden var «Famaday Trading».

Etter det Finansavisen forstår er det Fredriksen som står bak det anonyme investeringsselskapet, som er registrert på Kypros.

I kjøpsvarselet torsdag ble det meldt at Famaday Trading ville kjøpe opp til 35 millioner aksjer i Norwegian Property, og fredag morgen opplyser selskapet at Famaday har kjøpt vel 29,2 millioner aksjer.

Etter handelen kontrollerer nå Famaday Trading 110 millioner aksjer, tilsvarende 20 prosent av aksjekapitalen i Norwegian Property.

Også Orklaeier Stein Erik Hagen kjøper seg ytterligere opp, gjennom familieselskapet Canica AS som har kjøpt 12,8 millioner aksjer i Norwegian Property til kurs 9,55 kroner, meldes det sent torsdag kveld.

Etter transaksjonen har Canica AS 72 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 13,13 prosent.

Så langt i år har Norwegian Property steget med 26,27 prosent på Oslo Børs. Selskapet har nå en markedsverdi på fem milliarder kroner. Til sammenligning har børsens hovedindeks steget med 8,7 prosent i år.

Om Norwegian Property
Norwegian Property ASA investerer i større, sentralt beliggende næringseiendommer i de største norske byene og tilbyr investorer et likvid investeringsalternativ, eksponert mot norsk næringseiendom.

Så langt i år har Norwegian Property steget med 26,27 prosent på Oslo Børs. Selskapet har nå en markedsverdi på fem milliarder kroner. Til sammenligning har børsens hovedindeks steget med 8,7 prosent i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.