NA24.no


KLAR TIL KAMP: Une Bastholm (til høyre) og Rasmus Hansson er nasjonale talspersoner i De Grønne og førstekandidat for henholdsvis Oslo og Akershus. I helgen arrangerer partiet landsmøte hvor de skal spikre plattformen inn mot valget i høst.
KLAR TIL KAMP: Une Bastholm (til høyre) og Rasmus Hansson er nasjonale talspersoner i De Grønne og førstekandidat for henholdsvis Oslo og Akershus. I helgen arrangerer partiet landsmøte hvor de skal spikre plattformen inn mot valget i høst. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Frp er et kunnskapsfornektende ego-parti

Sist oppdatert:
Det er bare ett parti Miljøpartiet de Grønne (MDG) utelukker å samarbeide med etter høstens valg.

- Frp er helt uaktuelt som samarbeidspartner for MDG. De er kunnskapsfornektende ego-parti som vi ikke vil samarbeide med. De andre partiene er vi uenige med, men vi vil kunne diskutere løsninger med dem, sier Rasmus Hansson, en av MDGs to nasjonale talspersoner, til Nettavisen.

De Grønne sikter mot 5 prosent

- Opp til velgerne

MDG hevder å være blokkuavhengig, og sier at åpner for å samarbeide til både venstre og høyre etter valget. Samtidig innebærer motstanden mot Frp til at MDG går til valg på å felle den sittende blå regjeringen.

- Vi vil ha et regjeringsskifte fordi Frp sitter i regjeringen i dag. Vi vil ikke støtte en slik regjering siden Frp er så langt fra oss verdimessig, blant annet i flyktningspolitkken, men også på klimaspørsmål, sier den andre nasjonale talspersonen til MDG, Une Aina Bastholm, til Nettavisen.

- Men er det realistisk at dere kan støtte et regjering på høyresiden og samtidig utelukke et samarbeid med Frp?

Rasmus Hansson kan miste stortingsplassen

- Det er opp til velgerne å bestemme hvilke konstellasjoner somee mulig etter valget. Vi håper å komme inn med en så stor gruppe som mulig på Stortinget til høsten, sier Bastholm.

Måling: Støre er statsministerfavoritt

Mener venstresiden er like dårlig

Hansson mener at en regjering bestående av Ap, Sp og eventuelt andre partier er like god eller dårlig som en regjering med Høyre, Venstre og KrF, sett fra MDGs side.

- I begge tilfellene er de avhengig av et sterkt MDG for å kunne føre en mer offensiv miljøpolitikk, sier Hansson.

MDG kutter forslag om omskjæringsforbud

Bastholm mener at Frp står for helt feil medisin for problemene i dag.

- Vi har aldri hatt så mange folk på flukt, vi ser en stadig automatisering som legger press på arbeidsplasser. Det må møtes med optimisme og ansvar, ikke ved å lukke seg inne, stenge grenser og gjøre det vanskelig for de som trenger hjelp til å komme til Norge, sier hun,

- Dere har nå en oppslutning på under tre prosent. Hvor realistisk er det at dere får reell makt ved valget i høst?

Tilbyr pant på batterier

- Det tror jeg er veldig realistisk. Vi vokser i oppslutning hver gang det nærmer seg valg. Valgkampen gir oss sjansen til å diskutere en del bredere perspektiver og veivalg for Norge. Dette er ting som gjerne forsvinner i debatter om enkeltsaker, men som våre velgere er opptatt av, sier Bastholm.

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere