NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

- Frp helt på viddene

Sist oppdatert:
Trodde ikke sine egne ører da han hørte Frps hyllest. Nå gir han dem det glatte lag.

- Vent nå litt! Hva er det du sier? tordner forbundsleder Odd Christian Øverland i Norges Post- og Kommunikasjonsforbund overfor NA24.

NA24 – din næringslivsavis

NA24 har akkurat fortalt Øverland om Frps Per Sandbergs reaksjoner på meldingen om at Posten skal kutte 450 stillinger, rundt en tredjedel, av den administrative staben. Sandberg mente dette var: «Et fantastisk signal» at Posten nå skal kutte kraftig.

- Aner ikke hva han snakker om
- Dette er en mann så langt ut på viddene som det er mulig å komme. Som vanlig møter vi en politiker som ikke aner hva han snakker om. Det håper jeg du siterer meg på, sier Øverland tydelig bestyrtet.

På grunn av økonomiske utfordringer og fallende brev og pakkemengder skal Posten kutte kraftig i administrasjonen. Det fører ventelig til at 450 stillinger fjernes, og at det da berører enda flere ansatte.

- Det er ganske fantastisk, at Sandberg kan si at det er gode nyheter at Posten antar at over 450 mennesker kan miste jobben sin. Jeg har nesten ikke ord for dette, sier Øverland.

- Fantastisk signal
Tidligere i dag sa Sandberg til NA24: - Dette er et fantastisk godt signal overfor offentlig sektor. Dette viser at Posten har vært overadministrert, mente Sandberg.

Øverland på sin side er slett ikke fornøyd.

- Hva slags politikk disse menneskene står for, undrer Øverland seg.

Forbundslederen er heller ikke glad for meldingen som i dag kom fra Postens ledelse.

- Trasig og negativ melding
- Forbundets reaksjon er at dette er en trasig og negativ melding. Men det må sies at det ikke kommer overraskende. Vi har vært i prosess med ledelsen og vi forstår det bakenforliggende. Man må ha en gjennomgang av støttefunksjonene, sier Øverland.

Øverland sier at fagforeningen nå de neste to månedene skal i forhandlinger med ledelsen for å avklare det endelige omfanget av kuttene, og hvem av de ansatte som blir berør av de endringene.

- Det er en del av de forhandlingene som vi gjennomfører. Posten har vært i kontinuerlig omstilling i 10-15 år. Vi har en avtale med ledelsen som bidrar til en forutsigbarhet om hvordan man kommer fram til hvem som er overtallig. Og så har vi en avtale om å skaffe dem en ny jobb, enten internt i Posten eller andre steder. Vi mener vi har, i den vanskelige og negativ situasjonen vi er i nå, de viktigste verktøyene på plass slik at det kan gjennomføres en ryddig prosess i denne sammenhengen, mener Øverland.

- Har en pris
- Det høres ut som om det kommer til å koste?

- Det er klart at ulike virkemiddel har en pris, men jeg ønsker ikke å forholde meg til den endelige prisen, side vi ikke vet omfanget av hvor mange som må gå. Og jeg har heller ingen tanke nå om hvilke virkemidler som skal på plass, sier Øverland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere