NA24.no

- Færre og dyrere boliger

Konsernsjef Martin Mæland kan se tilbake på et glimrende OBOS-år i 2006.
Konsernsjef Martin Mæland kan se tilbake på et glimrende OBOS-år i 2006. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen (OBOS)
Obos er ikke fornøyd med de nye reglene for bygging i indre Oslo.

- Bystyrets vedtak om at 50 prosent av leilighetene i indre by skal være over 80 kvadratmeter vil virke mot sin hensikt, mener konsernsjef Martin Mæland i Obos.

NA24 - din næringslivsavis

Politikernes mål er at også familier skal få bo i byen. Dette fordi de mener dette gir et bedre bomiljø, og fordi mange familier ønsker å bli boende i byen, men blir tvunget ut fordi det ikke finnes nok store boliger.

Les også: - Tvinges til å flytte ut

Vil at bystyret revurderer
Obos slakter forslaget, i likhet med andre NA24 har vært i kontakt med, blant annet byrådet.

Les også: - Unge blir taperne

- Flertallsvedtaket har gode intensjoner, men er lite gjennomarbeidet med tanke på følgene det får for barnefamilienes mulighet til å kjøpe disse nye boligene, og for de prisdrivende effektene vedtaket får for små brukte boliger. Vi vil derfor at bystyret ser på dette vedtaket på nytt, sier Mæland i en pressemelding.

Han hevder at en leilighet på 80 kvadratmeter eller mer i Oslo indre by vil koste fra 3,5 millioner kroner og oppover.

- Blir for dyrt
- Med de nye reglene vil altså prisene på halvparten av alle nybygde leiligheter starte på minimum 3,5 millioner kroner. De færreste nyetablerte barnefamilier med ett eller to barn har økonomi til å kjøpe en bolig til en slik pris, hevder konsernsjefen.

Han mener også at de nye reglene fører til at det vil bygges færre nye toroms, og at prisnivået på bruktboligene på denne størrelsen vil stige.

Mæland stiller seg også tvilende til at det er knapphet på store leiligheter som er hovedårsaken til at det ikke bor flere barnefamilier i indre by.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere