NA24.no

- Frykter det blir verre

Sist oppdatert:
Lederen for Islamsk Råd i Norge frykter at bråket etter trykkingen av Muhammed-karikaturene vil bli enda verre. Derfor skal han hjelpe utenriksminister Jonas Gahr Støre.

UTENRIKSDEPARTEMENTET (TV 2 Nettavisen): Fredag møtte Hohammad Hamdam og to andre ledende muslimer i Norge utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Etter møtet var Hamdam fornøyd med avklaringene som er kommet fra regjeringen. Islamsk Råd vil hjelpe til med å forsøke å formidle det norske synet blant muslimer i Norge og i utlandet. Men Hamdam tror reaksjonene i utlandet kan bli enda sterkere enn det som har skjedd så langt.

- Det tror jeg dessverre, sa han under et pressetreff i UD etter møtet med Støre.

- Vi tror problemene vil spre seg veldig mye. Muslimer føler seg krenket, og føler at ingen tar hensyn til dem, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Vi kan spille en rolle i dette. Vi har kanaler i utlandet, blant muslimske medier, politikere og religiøse ledere, fortsetter han.

Dypt krenket
I møtet understreket Støre at regjeringen beklager at det er kommet ytringer som virker støtende og krenkende på mennesker med muslimsk tro.

- Vi tar avstand fra ytringer som har til hensikt å virke støttende. Samtidig må vi understreke at det ikke er regjeringens syn som er kommet til uttrykk her. Vi har ytringsfrihet i Norge, sa Støre.

- Vi ønsker å hjelpe Norge med den internasjonale situasjonen som publiseringen av bildene har ført til. Vi vet hvordan dette berører den muslimske minoriteten, og vi vet hvordan vi kan snakke med muslimer ute i verden, svarte Hamdam.

Ansvar
Han lover også at Islamsk Råd vil forsøke å dempe gemyttene blant muslimer i Norge.

- Imamer må vise ansvar og be muslimer om å rie seg ned. Særlig gjerlder det ungdom. Det Magazinet har gjort representerer ikke Norge, men en liten gruppe, sier han til TV 2 Nettavisen.

Krekar
Torsdag hevdet mulla Krekar overfor TV 2 Nettavisen at trykkingen av de satiriske tegningene av profeten Muhammed er «en krigserklæring» mot islam. Lederen for de bosniske imamene i Norge, Senaid Kobilica avviser påstanden.

- Krekar uttaler seg bare på vegne av seg selv. Han er en uansvarlig og useriøs person, hevder han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere