NA24.no

- Fusjons-nei alvorlig feil

Foto: Holm, Morten
Sist oppdatert:
Gilde og Prior synes det er feil av Konkurransetilsynet å holde fast på fusjonsforbudet mellom fugl og kjøtt. Nå går saken videre til departementet.

Konkurransetilsynet opplyste fredag at det opprettholder sitt tidligere vedtak om å forby fusjon mellom Gilde Norsk Kjøtt BA og Prior Norge BA.

NA24 - din næringslivsavis

Nå er vedtaket påklaget videre til Forbruker - og administrasjonsdepartementet.

- I samsvar med konkurranseloven
- Etter vår oppfatning er ikke konkurranselovens vilkår for inngrep mot fusjonen oppfylt. Fusjonen er i samsvar med konkurranseloven og til beste for forbrukerne, riktig for Norge og i tillegg viktig for landbruket, sier Harald Mork og Rune Haram i en felles pressemelding.

Videre sier de to fusjonskameratene at de ikke er overrasket over det endelige vedtaket.

- Vi er ikke overrasket over at Konkurrransetilsynet mener at klagen ikke skal føre fram. På vesentlige punkter er vi fortsatt dypt uenige i tilsynets konkurransefaglige analyse, sier Mork og Haram.

- Alvorlig feil
- Tilsynet tar alvorlig feil når det legges til grunn at Gilde er en potensiell konkurrent til Prior i fjørfemarkedet. Historisk, kulturelt og samvirkepolitisk er det et helt urealistisk scenario at samvirkebedriften Gilde skulle etablere seg som konkurrent til samvirkebedriften Prior. Det ville heller ikke være forretningsmessig lønnsomt, understreker de to styrelederne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere