NA24.no

- Gigantfunn i indisk farvann

Det indiske oljeselskapet Reliance skal ha gjort et oljefunn som kan være på en milliard fat utenfor landets østkyst.

Det melder den indiske næringslivsavisen he Economic Times. Funnet er gjort i bokk D-6 i det såkalte Krishna -Godavari-bassenget.

Det er ventet at Reliance vil offisielt bekrefte funnet i løpet av en månedstid. Selskapet venter på testing og vurderinger fra uavhengige konsulenter. Brønnne MA-1 er boret på 1.800 meters dyp.

Kilder i selskapet sier til The Economic Times at selskapet har lagt lokk over funnet på grunn av den lange tid frem til produksjonen kan starte. Den globale mangelen på rigger gjør det vanskelig å leie inn rigger til videre boring.

Reliance skal ha leid inn to rigger til fra høsten, men disse er knyttet opp til utviklingsboring på selskapets enorme gassfelt i samme område. Det er også vanskelige boreforhold i området, som gjør at det kun er åpent for boring i fem måneder i året.

Indiske myndigheter og oljebransje har beilet Hydro og Statoil kraftig det siste to årene med tanke på partnerskap som kan gi tilgang til de norske selskapenes store erfaring på større havdyp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere