NA24.no

- Gir deg ulovlig reklame

Sist oppdatert:
Hver eneste dag deler Aftenposten ut ulovlig reklame til forbrukerne. Nå krever Forbrukerombudet at avisgiganten må skjerpe seg.

Daglig dumper avisbudene reklameaviser direkte på dørmatta di, og dette er ulovlig dersom man har reservert seg mot uønsket reklame. Men «Nei takk» klistremerkene stopper ikke Aftenposten sine avisbud, og derfor er avisgiganten på klagetoppen til Forbrukerombudet.

- Vi har fått inn flere klager på Aftenposten, og vi ser alvorlig på saken. Det er ulovlig å dele ut reklameaviser til forbrukere som har reservert seg, og det må en seriøs bedrift som Aftenposten respektere, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Aftenposten lover å skjerpe seg
Administrerende direktør for Aftenposten tar det med knusende ro at avisen er blant verstingene når det gjeld uønsket reklame, men Olav Mugaas kan garantere at de jobber hard med å bli kvitt problemet.

- Det er veldig mange som har reservert seg mot reklame, og vi gjør nå alt for å få disse personene registrert i vår database. Vi er nå halvveis i dette arbeidet, og vi håper at til sommeren så er dette problemet er borte, sier en optimistisk Olav Mugaas.

Direktøren legger mye av skylden på at det ikke finnes et elektronisk registreringssystem og etterlyser en slik database i Brønnøysundregistrene. Nå må avisen registrere alle som har sagt ”nei takk” manuelt, og det tar tid når det er 100.000 som har reservert seg.

Samtidig tjener avisen 20 millioner kroner på distribusjon av uadressert reklame.

Hvordan blir du kvitt uønsker reklame?
Er du møkka lei av reklame på døra di eller i postkassen, så kan du reservere deg mot uadressert reklame ved å merke postkassen med: NEI TAKK til uadressert reklame. Du kan også få slike klistremerker gratis på posten.

Flere forbrukere ønsker å reservere seg mot alle reklame-innstikkene i Aftenposten, men disse er faktisk lovlige. Markedsføringsloven har unntak for innstikk, og det er nok en av årsakene til at antall annonsebilag øker drastisk i avisene.

Les flere forbrukersaker på www.tv2hjelperdeg.no. Eller tips oss på hjelperdeg@tv2.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere