NA24.no

- Glad Cecilie slutter

Foto: Hydro.com
Sist oppdatert:
Hydro-ansatte er glad Cecilie Ditlev-Simonsen slutter som konserndirektør.

Tillitsvalgt Billy Fredagsvik ved Hydro Aluminium Høyanger Metallverk sier til Nettavisen at de tar Ditlev-Simonsens avgjørelse «til etterretning».

Han representerer 6000 ansatte, som har gått hardt ut og sagt at det er umulig for henne å komme tilbake som konserndirektør med ansvar for omdømme.

- Hva synes dere om at Ditlev-Simonsen forlater stillingen som konserndirektør?

Kunne fått annen jobb
- Det er vi glad for. Vi har hele tiden ment at hun ikke er rette person til å være ansvarlig for omdømme og samfunnskontakt i selskapet. Beslutningen er hennes, så det tyder på at hun har skjønt det selv, sier Fredagsvik til Nettavisen.

Han presiserer at de var åpne for at hun kunne komme tilbake til en annen stilling i selskapet:

- Ja, hun har jo en viss kompetanse, så hun kunne jobbet på andre områder i selskapet.

- Hva synes du om sluttavtalen hennes?

- Den er grei, den. Vi har jo alle krav på 12 måneders lønn hvis vi slutter på dette vis, sier Fredagsvik til Nettavisen.

- Umulig
22. august gikk Hydro-ansatte i Høyanger offentlig ut og sa at de ikke ønsker Cecilie Ditlev-Simonsen tilbake som kommunikasjonsdirektør i Hydro.

Fredagsvik sa da til Nettavisen at dette skyldes hennes håndtering av skattesaken.

Slik begrunnet de ansatte sin avgjørelse:

«Cecilie Ditlev-Simonsens håndtering av sin skattesak har svekket Hydros omdømme. Tilliten til henne er borte, og vi ser ikke at hun kan komme tilbake som kommunikasjonsdirektør i Hydro. Vi er uenige i at hun innvilges permisjon med lønn i denne situasjonen. Dette oppleves som en forskjellsbehandling i forhold til gjeldende praksis i Hydro».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere