NA24.no

- Glad for beklagelse

Sist oppdatert:
Islamsk Råd er fornøyd med at Magazinet-redaktøren har unnskyldt publiseringen av Muhammed-karikaturene.

- Vi er glade for at Vebjørn Selbekk har forstått hvor sårende tegningene var for muslimer, og vi ber muslimer akseptere hans beklagelse, sa leder i Islamsk Råd Norge, Mohammed Hamdan, under en pressekonferansen om karikaturstriden i Oslo fredag formiddag.

Islamsk Råd er en paraplyorganisasjon for 46 moskeer og andre muslimske organisasjoner i Norge.

- Vi oppfordrer norske borgere til ikke å ta loven i egne hender, og til å fortsette å respektere hverandre. Vi ber muslimer om ikke å delta i den varslede demonstrasjonen i lørdag. Det er ingen ansvarlig organisasjon som står bak. Vi forventer at denne saken nå er avsluttet, og håper denne hendelsen ikke vil gjenta seg, sa Hamdan.

Til TV 2 Nettavisen sier Hamdan at Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk ikke var invitert til pressekonferansen.

- Beklagelsen til Selbekk vil bli oversatt til en rekke språk, slik at alle muslimer kan lese den. Vi håper også Selbekk vil offentliggjøre beklagelsen på hjemmesiden til Magazinet, sier Hamdan til TV 2 Nettavisen.

- Islamsk Råd takker også alle politikere, religiøse ledere og organisasjoner som har vist solidaritet, forståelse og respekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere