Gå til sidens hovedinnhold

- Glad jeg ikke ble finansmann

John Cleese er i Oslo for å oppsummere sitt liv.

Oslo (NA24): - Det er tre ting i livet jeg er særdeles fornøyd med, sier John Cleese til NA24, og deler sitt karakteristiske smil og smittende latter.

Tre ting
NA24 treffer den 195 centimeter høye mannen flanerende nedover paradegaten Karl Johan.

Cleese har på seg en sort dressjakke, blå piqueskjorte, blå genser og brun cordlue. Brune briller dekker for sollyset.

- Dette er de tre viktigste tingene i mitt liv, sier komikeren til NA24.

- Hva er det?

- Det første er at jeg aldri har deltatt i en krig. Det andre er at jeg aldri har satt barn til verden, og det siste er at jeg slapp å jobbe med finans, sier han.

Komikeren hopper over sine to døtre fra tidligere ekteskap, Camilla og Cynthia, og mener nok ingen barn med sin siste kone som han er i seriøs skillsmisse med.

69-åringen forteller at han selv er en tabbe, da hans foreldre aldri skulle ha barn.

Nylig inngikk han et forlik med sin tidligere kone om å betale henne 13 millioner dollar, som i norsk valuta er hele 75,4 millioner. I tillegg må han betale sin ekskone én million dollar årlig, som tilsvarer 5,8 millioner kroner i underholdsbidrag.

Trives i nord
Verdens mest kjente komiker er i Oslo i anledning showet «En latterlig kveld med John Cleese» og med subtema; hvordan finansiere skillsmissen. Premieren i Oslo Konserthus fredag.

- I motsetning til mange briter som reiser sør i Europa foretrekker jeg den nordlige delen av Europa, sier Cleese til NA24.

Han legger til at han ofte besøker Norge, Sverige og Danmark.

«En latterlig kveld med John Cleese» er en reise i komikerens liv. Ved hjelp av klipp og historier går han gjennom deler av Monty Python, Fawlty Towers, Life of Brian og alt det andre som har fenget og farget generasjoner over hele verden.

Etter premieren i Oslo går showet til Lillehammer, Trondheim, Tønsberg, Bergen og Stavanger. Det avsluttes med et siste show i hovedstaden lørdag 10. oktober.

I november har showet premiere i USA, hvor det foreløpig er booket 16 oppsettinger.

Fra Cheese til Cleese
Cleese fyller 70 år i slutten av oktober, og han ble internasjonalt berømt gjennom medlemskapet i komikergruppen Monty Python og i TV-serien Hotell i særklasse.

Hans komikertalent ble formet som medlem i Cambridge Footlights Revue under hans studier ved Downing College i Cambrige.

Det opprinnelige familienavnet var faktisk Cheese, som i ost, men skuespillerens far Reginald Cheese, byttet navn til Cleese da han gikk inn i hæren i 1915.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser