- Gled dere, folkens!

KNALL VINTERVÆR: Sol, sol, sol! Slik kommer det til å bli store deler av landet til uka. Så det er bare å spenne på seg skiene og komme seg ut!

KNALL VINTERVÆR: Sol, sol, sol! Slik kommer det til å bli store deler av landet til uka. Så det er bare å spenne på seg skiene og komme seg ut! Foto: Vidar Ruud

Meteorologene er på vår side denne uken.

01.02.15 21:39

Idet vi runder februar og nærmer oss vinterferie, har meteorologene godt nytt å melde: Det vil bli strålende sol i store deler av landet!

Mens solen skinner fra blå himmel over Bergen og Stavanger allerede fra mandag, vil solen for alvor slå gjennom i Oslo og Kristiansand fra tirsdag og utover, viser værmeldingene. Fra torsdag vil de i Trøndelag og nordover også smake sol.

- Godvær i en uke

- Hvor lenge vil dette godværet vare?

- I sør – altså Sør- og Østlandet - vil godværet vare det meste av uken. Etter hvert får vi etablert et høytrykk over Storbritannia, som vil gi pent vær til og med søndag, er vi heldige. Og - mot helgen vil det bli mildere igjen, sier meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk Institutt til Nettavisen søndag kveld.

Så til alle skiglade:

- Det er bare å komme seg ut, ingen grunn til bekymring, ifølge Haga.

- Sol i Bergen, også

På Vestlandet meldes det også om godvær.

- Det kan bli en og annen snøbyge lange kysten, ellers er det ventet pent vær de kommende dagene - og så i Bergen, sier Haga.

(Saken fortsetter under)

MY SOL! Slik ser værvarselet ut for de tre nærmeste dagene. Foto: Skjermdump/Yr.no


Nord: - Mye vind

- I vår nordlige landsdel er det ventet mye vind i morgen, østlig kuling enkelte steder og på deler av kysten av Finnmark vil vinden komme opp i liten storm. Vinden avtar tirsdag, forsikrer han.

Snøskredfare

I deler av landet er det for tiden «betydelig snøskredfare». Du kan holde deg oppdatert på dette skredvarselet.

De mest utsatte stedene er Sogn, Røldal, Jotunheimen og Voss.

- Kaldt om natten

- Hvor mye snø kan vi vente oss?

- Det kan komme litt snø på Østlandet, 1-3 centimeter. Vi venter oss ingen sprengkulde, men i de indre strøkene kan gradestokken krype ned til mellom 10 og 15 grader, sier han.

Her finner du oppdaterte snøforhold på landets skisteder.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.