NA24.no

- God kandidat, men «feil farge»

Foto: Øyvind Hagen / StatoilHydro (Plattform oljeplattform rigg Gullfaks Statoil StatoilHydro)
Norsk rekrutteringssjef i oljebransjen får sjokkerende tilbakemeldinger fra norske kunder.

Norske olje- og oljeserviceselskaper ansetter stort sett nordmenn, skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

– Kommer vi med utenlandske kandidater, eller folk over 55 år, så er det «Nei, nei nei», sier rekrutteringstopp Erik Hansen (33) til DNs papirutgave.

Hansen er landssjef i Norge og Skottland for Progressive Global Energy – verdens største rekrutteringsbyrå innen olje og gass og søsterselskap av rekrutteringsbyråene Sthree og Huxley Associates.

Hansen får daglig henvendelser fra tyskere, franskmenn, portugisere og spanjoler som kunne tenke seg å jobbe i Norge, men de fleste blir møtt med skepsis og avslag.

han får det han karakteriserer som sjokkerende tilbakemeldinger kundene.

- «God kandidat, men feil farge» og «Vi vil ha cowboyer, ikke indianere». For oss er det sjokkerende og irriterende: Selv om man er rasist, har man ikke råd til å tenke sånn, sier Hansen til DN.

Hansen mener selskapene i stor grad har seg selv å takke hvis de sliter med å få tak i nok folk.

Av 139 lederstillingene Hansen har fylt i 2012, har alle vært nordmenn. Det til tross for at 22 prosent av kandidatene han foreslo har vært utlendinger.

Selv om utenlandske kandidater er i flertall, velger selskapene hovedsakelig nordmenn, også til ingeniørstillinger, prosjektledelse og helse, miljø og sikkerhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere