NA24.no

- God tone i SAS-møte

Sist oppdatert:
Tonen på dagens møte mellom ledelsen i SAS og pilotene er god, ifølge pilotene selv.

STOCKHOLM (TV 2 Nettavisen): Ledelsen i SAS-konsernet møter mandag representanter for SAS-pilotene i Sverige, Danmark og Norge. Møtet er lagt til Stockholm, og temaet for møtet er overføringen av de svenske og danske flygerne fa SAS-konsernet til henholdsvis SAS Sverige og SAS Danmark.

God tone
I forkant av møtet sto partene steilt mot hverandre, men tonen på dagens møte skal være god ifølge lederen i Norske SAS-flygeres forening, Jack Netskar.

- Vi sitter i forhandlinger og diskuter selve saken. Tonen er god, men vi regner med å måtte sitte i mange timer før vi eventuelt kommer frem til en løsnning, sier Netskar til TV 2 Nyhetene.

Vil ha sentrale forhandlinger
Han går langt i å antyde at pilotene kan godta den såkalte bolagiseringen så lenge man beholder sentrale forhandlinger om lønn.

Dersom partene ikke kommer til enighet på dagens møtet, kan resultatet bli en ny bølge av sykmeldinger i flyselskapet. Tillitsvalgte i SAS ville torsdag ikke utelukke kaos som følge av mandagens møte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere