*Nettavisen* Økonomi.

- Grov ripe i lakken

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Carl I. Hagen mener Terje Søviknes gjorde én stor bommert da han sa ja til bomstasjoner.

22.04.10 10:48

Os-ordfører Terje Søviknes har fått en utfordrer til plassen i Frps sentralstyre: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud fra Telemark.

Les også: - Søviknes bør ikke få plass

Har du savnet Søviknes i rikspolitikken? Si din mening i avstemningen til venstre i saken!

Vil ha Søviknes tilbake
Søviknes er en av Frp-veteran Carl I. Hagens menn.

- Jeg har hele tiden ønsket Søviknes tilbake i full vigør. Det gjelder fortsatt, sier Hagen til Nettavisen torsdag morgen.

- Hvorfor det?

- Han har vist seg som en meget dyktig ordfører, svarer Hagen.

- Burde hatt folkeavstemning
- Hva vil du si til den pågående debatten om bompenger?

- Søviknes skulle ha gått veien via folkeavstemning, slik partiprogrammet krever. Det er meget uheldig at han ikke har gjort det, sier Hagen.

- Hvilke konsekvenser bør det få?

- Han har fått en grov ripe i lakken, men nå blir det opp til den enkelte å vurdere dette opp mot alt det bra han har gjort.

Søviknes er innstilt av valgkomiteen som nytt medlem av sentralstyret i Frp. Men onsdag sa fylkesleder Kenneth Svendsen i Nordland at det er betydelig motstand mot ham:

- Søviknes´ bompengestandpunkt i Os og Hordaland generelt, gjør at han ikke er egnet i sentralstyret. Dette har det vært en del styr om dette rundt i landet, og derfor vil jeg ha inn en person som tolker partiprogrammet mer bokstavelig.

- Hadde ikke noe valg
«Da den nye stamveien mellom Os og Bergen ble vedtatt i 2004, stemte vi for delvis bompengefinansiering. VI var i den situasjonen at hvis vi hadde stemt mot, ville vi fått flertall med SV, som heller ikke ville ha veien», forklarte Søviknes Nettavisen under landsmøte i fjor.

Les også: - Nei til bompenger, eller hva, Søviknes?

Ti fylkeslag står bak en resolusjon til landsmøtet som vil slå hardere ned på politikere som fremmer bomstasjoner og eiendomsskatt.

«At Frp i posisjon i enkelte kommuner setter partiets program til side stiller hele partiorganisasjonen i en vanskelig situasjon», heter det blant annet.

Gleder seg til landsmøtet
Hagen gleder seg til helgens landsmøte i Frp, hvor han skal han holde tre innlegg med fokus på «grasrotbevegelsen», men han vil ikke røpe innholdet.

- Følg med, sier Hagen til Nettavisen.

Har fått mye kritikk
I forkant av landsmøtet har Siv Jensen fått kritikk for å ha vært annonym og at hun ikke har svart til forventningene.

Les også: - Siv har ikke svart til forventningene

Valganalytiker og samfunnsviter Svein Tore Marthinsen mener det er flere grunner til at Frp ikke tar helt av.

- Siv Jensen står fortsatt sterkt. Hun er ikke truet, foreløpig. Jeg tror hun sitter trygt fram til valget i 2013. Men skulle det valget bli dårlig, vil det kunne begynne å murre i krokene. Jensen har levert to valgkamper i 2007 og 2009 som ikke har svart til forventningene, sier Marthinsen til Nettavisen.

- En rehabilitert Søviknes kan da være en mulig utfordrer, sier Marthinsen til Nettavisen.

Frp er ikke enig i kritikken mot Siv Jensen:

- Siv Jensen har levert de historisk beste valgresultatene noensinne og etablert Frp som et soleklart regjeringsalternativ, ifølge Frps stabssjef, Geir Mo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag